Nőgyógyászati műtétek koronavírus esetén

A gyanított / megerősített COVID-19 betegek műtéti kezelése nagy kockázatú vállalkozás. Fertőzött betegeknél a COVID-19 jelen van az egész testben.

A műtét során porlasztva jelen lehet lehet a levegőben és a  műtéti eszközökön, így  elméletben megfertőzheti a műtéti csoport tagjait.

Ennek ellenére egyes nőgyógyászati ​​ műtéteket  sajnos nem lehet elhalasztani.

A szerzők a cikkben bemutatják a COVID-19 járvány során a leggyakoribb nőgyógyászati ​​megbetegedések listáját és azok műtéti kezelésének ajánlásait, szakértői vélemények, az aktuálisan rendelkezésre álló információk és a nemzetközi tudományos társaság ajánlásai alapján.

Céljuk ezzel a nőgyógyászok munkájának támogatása világszerte.

Röviden a lényeg: mindenfajta műtéti kezelést nagyon alaposan meg kell fontolni,  át kell vizsgálni és lehetőség szerint, ha egy mód van rá, el kell halasztani.

Nem szabad kezeletlenül hagyni a betegeket, de nem operatív konzervatív kezelést kell végrehajtani, beleértve a hormonérzékeny betegségek gyógyszeres terápiáit is.

Az egészségi kockázat felmérése a kórelőzmény alapján és a COVID-19 teszt az elektív műtét előtt kulcsfontosságú mind a betegek, mind az egészségügyi személyzet védelmében. Megerősített COVID-19 betegeknél vagy erősen gyanús esetekben az elektív műtétet el kell halasztani a teljes gyógyulásig.

Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32471012/

Árvai Nóra

egészség-és szexuálpszichológia, endometriózis, termékenység

Bejelentkezés konzultációra ITT

További kutatások, receptek, hírek, infók és meglepetések hetente az EndoMailen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!