Endometriózis és munkaképesség- a pandémia hatása

Az endometriózis köztudottan befolyásolja a munkahelyi teljesítményt és a termelékenységet. A COVID-19 világjárvány sokak munkavégzési gyakorlatának megváltozását eredményezte.

Az otthoni munkavégzés lehetősége adott, és a rugalmas munkaidő is több helyen elérhető már.   Ennek az online keresztmetszeti vizsgálatnak a célja annak meghatározása volt, hogy ezek az újdonságok eredményeztek-e változásokat az endometriózisban szenvedő ausztrál emberek tünetkezelésében és termelékenységében.

A felmérésre háromszáznyolcvankilencen válaszoltak. A válaszadók többsége úgy találta, hogy endometriózis tünetei sokkal könnyebben kezelhetők home office-ban, vagy rugalmas időbeosztásban, amikor ők maguk dönthetnek arról, hogy mikor foglalkoznak a munkahelyi feladatokkal.

Ezek olyan változások, amelyek segítségével az endometriózissal érintett nők sokkal produktívabbá váltak. Kulcsfontosságú tényező volt ebben a munkaidő rugalmassága és az, hogy az a nők maguk oszthatták be az idejüket.

Forrás itt

EndoBlog Különvélemény

Eddig csak azokról a kutatásokról halhattunk, amelyek a pandémia káros hatásaival foglalkoztak, azzal, hogy mennyi műtét maradt el, milyen sok beteg maradt ellátatlanul, és mekkora szorongást okoz az embereknek a világjárvány. Most végre egy olyan hír is érkezik, amely arról szól, mi az, ami az elmúlt két évben jó irányba változott.

A home office és a rugalmas munkavégzés valóban hatalmas könnyebbséget jelent az endometriózissal élő nőknek, több okból is. Egyrészt könnyebb elszaladni orvoshoz vagy kontrollra, és nem kell magyarázkodni senkinek, hogy hova mész, mit csinálsz. A munkát pedig elvégzed vagy előtte, vagy utána, ugyanúgy megcsinálod, ez nem is kérdés, csak akkor, amikor neked ideális.

Másrészt tudod kímélni magad akkor, ha fájdalmaid vagy erős vérzésed van, nem kell annyi gyógyszert bevenned, dolgozhatsz fekve, nem kell jópofizni senkivel, amikor éppen legszívesebben csak a hasadat melegítenéd. Amikor akkor dolgozol, amikor neked jó, és úgy, ahogyan neked jó, akkor vagy a leghatékonyabb és a legmotiváltabb,  emiatt ez a munkaadóknak is a lehető legjobb megoldás. Nagy kár, hogy egy pandémia kellett ahhoz, hogy hajlandóak legyenek kipróbálni ezt a módszert a munkáltatók.

 

Nálatok mi újság ezen a téren, megengedett a home office?

Milyen kapcsolatban vagy a kollegáiddal és a főnököddel, tudnak az endóról, lombikról? Támogatóak, rendesek?

Ha esetleg te is azon töröd a fejedet, hogy szeretnéd megalkotni a saját álom munkahelyedet, akkor EZT a könyvemet ajánlom neked! szeretettel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!