Háztartás méreganyagok nélkül- 8 tipp egészség- és környezettudatos nőknek

Az Endoblognál büszkék vagyunk rá, hogy munkánkkal olyan értékeket is szolgálunk, mint az egészség – és környezettudatosság. ennek jegyében készítettem számotokra a mai bejegyzést, amelyben 8 egyszerű, mégis hatásos tippet kaphatsz arról, hogyan kerülheted el a kemikáliák alkalmazását a lakásodban. szerencsére egyúttal a makulátlan tisztaságról sem kell lemondanod!

Krónikus betegséggel élve- mint amilyen az endometriózis is- gyakran teljes életmódváltásba kezdünk, diétázunk, sportolunk, bio ételeket eszünk, de nem vesszük észre, hogy közben ugyanúgy öblítünk, mosunk, mosogatunk, mint annak előtte. A tisztaság megalkotása közben hihetetlen mennyiségű szemetet halmozunk fel, és veszélyes anyagokkal dolgozunk. Sem több időt, sem több pénzt, sem több energiát nem követel tőlünk az egészség- és környezettudatos háztartásvezetés.

Zöld Háztartás Kezdőcsomag
Hozzávalók:
  1. ecet
  2. citrom
  3. illóolajok (levendula, teafa…)
  4. szódabikarbóna
A fürdőszobában:
  • A kád, a csempe és a csaptelepek tisztításához használj víz-eset kombót. Spricceld le vele a tisztítandó felületet, hagyd állni negyed óráig, majd egy szivaccsal dörzsöld át!
  • A wc-csésze peremére szórj szódabikarbónát, adj hozzá teafa illóolajat a további fertőtlenítésért, és súrold ki a víz-ecet keverékkel!

 

A nappaliban:
  • Az ablaktisztításhoz is használhatsz ecetet. Egy üres spriccelős flakonba tölts egy deciliter 10%-os ecetet, adj hozzá ugyanennyi vizet, és máris kész a hatékony ablaktisztító folyadék!
  • Felmosáshoz legegyszerűbb, ha két evőkanálnyi szódabikarbónát feloldasz egy vödörnyi forró vízben. Tegyél hozzá teafa vagy levendula illóolajat is.
  • A szekrényekbe molyok ellen és a tiszta, friss illatért helyezz a ruháid közé levendulazsákot!

 

A konyhában:
  • A hűtőszekrény kitisztítását kezdd azzal, hogy fele-fele arányban összeöntesz ecetet és vizet, és alaposan átdörzsölöd vele  a hűtőt. Végezetül helyezz bele egy nyitott dobozka szódabikarbónát, esetleg ha kedveled, néhány csepp citrusos illóolajat!

 

  • Lefolyótisztítás sem nagyon vészes, de be kell szerezned hozzá némi citromsavat is. Egy kanállal keverj össze egy kanál szódabikarbónával, szórd a por felét a lefolyóba, hagyd állni néhány percet, majd engedj rá kevés vizet és ismételd meg a procedúrát úgy, hogy a keverék másik felét egy egész éjszakára benne hagyod a lefolyóban. Reggel forró vízzel mosd át nagyon alaposan!

 

  • A mosogatótálca és a főzőlap letisztításához szórj a felületre szódabikarbónát, alaposan súrold át, majd töröld le. Egy régi fogkefével a szegélyeknél is megcsinálhatod ugyanezt. Ez egy kicsit macerás ugyan de  a végeredmény biztosan kárpótol majd!

 

Ilyen egyszerű az egész. Hamarosan folytatjuk!Addig is kellemes kísérletezést! Ha van ötletetek, praktikátok, amit jó szívvel megosztanátok velünk, bátran írjátok meg a contact@endoblog.hu e-mail címre!

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!