Idegesítő kérdésre adható válasz endometriózis diétában

Jön a karácsonyi időszak, és vele együtt ismét itt a rengeteg partimeghívás, közös kajálás a barátokkal, családdal.

Endometriózis diétát követve biztosan számodra is akad a következő gyakori hozzászólások között olyan, amely ismerősen cseng, amivel téged is megpróbáltak a szeretteid merő aggodalomból, szeretetből vagy ugratásból őrületbe kergetni:-)   Mosolyogj ezeken egy nagyot, méha ki sem kell mondani, elég magadban gondolni őket, és máris nevetsz ahelyett hogy bosszankodnál…érezd jól magad a családi/baráti/munkahelyi ebédeken/vacsikon:-)

Végre itt vannak az ütős válaszok a fárasztó kérdésekre. A bátrabban nevetve, viccbe csomagolva akár ki is mondhatják őket, szerényebbek csak magukban fognak mosolyogni. Cikksorozatunk második része következik. Jó mulatást!

Nem halálosan unalmas állandóan salátát enni? 

De, igazad van. Rémesen uncsi a szeitán ravioli kesudiótejszínes gombamártással, és azt hiszem, megbolondulok, ha ismét szivárványszínű Buddha tálat kell reggelizzem. Sokkal izgalmasabb lenne, ha minden nap rántottát ennék, ünnepekkor meg rántott húst, igaz?

Dehát a tehén tőgye széttdurran, ha nem fejik meg… csak szívességet teszünk neki. 

Hát persze, emlékszem, az én mellem is majd szétdurrant, amikor szoptattam, egészen addig, míg a kisbabám jól nem lakott belőle. A tehenek borjait- akik mesterséges megtermékenyítés útján fogantak extrémen gyorsan az előző elléshez képest- legkésőbb két nappal a világa jövetele után elszakítják az anyjától. A  tejtermelés ekkor magától leállna, – hacsak nem kapnának az állatok ösztrogénnel dúsított tápot és egyéb gyógyszereket, hogy minél hosszabb és intenzívebb legyen a tejelési időszak. Biztos, hogy a fejéssel tesszük nekik a szívességet?

Ismertem egyszer egy vegán, te, az olyan sovány/beteg/szemüveges volt…

Hát igen, én még soha de soha nem láttam sovány/beteg/szemüveges húsevőt. Ez biztosan csak valami vegán dolog lehet.

A növények is éreznek, olvastam egy cikkben, hogy a répák sikítanak amikor megeszed őket. 

Képzeld el, hogy  most fogom ezt a répát, feltoljuk az orrlyukadba, szerinted melyikőtöknek fájna jobban:-D

Vegánnak lenni olyan drága! 

Igen, most, hogy leadtam 4 kilót, elértem az ideális testsúlyomat, helyrehoztam a vércukorszintemet és az inzulinrezisztenciámat, rendben van a koleszterinem és elmúltak a pattanásaim, végre nem hullik a hajam sem és energikusabb vagyok, mint valaha, az orvosi számláim az egekbe rúgnak!:-D

A mezőgazdaság is felelőssé tehető sok élőlény haláláért!

Oké. Ha végignézel egy videót a vágóhídról és ígérem hogy pislogás nélül végignézek egy véres  málna- és ribizliszüretet.

Vegánnak lenni túl extrém! 

Igen, empatikusnak lenni más érző lényekkel szemben tényleg extrém.

Erről a témáról bővebben olvashatsz és még több konzerv választ is kapsz az EnDossziéban!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!