Almás-banános vonattorta – endometriózis diétába illeszthető süteményrecept

Múlt héten ünnepeltük a kisfiam 4. születésnapját, amelyet egy vonat alakú tortával koronáztunk meg.

Mivel  a recept egészséges, tej-, tojás-, és cukormentes, endometriózis diétába is könnyedén beleilleszthető, gondoltam, megosztom Veletek is!

Hozzávalók: 6 nagyobb alma, 2-3 banán, nyírfacukor, 3 marék dió, tönkölybúza liszt

Elkészítés: Mosd meg az almát, és reszeld le.

A diót aprózd fel durvára, és keverd hozzá. Önstd bele a tönkölylisztet- ha gluténérzékeny vagy, vagy jobban szereted, kísérletezz bátran egyéb lisztfajtákkal!A banánt hámozd meg, mosd meg alaposan, majd nyomd szét egészen pépesre, ez fogja összetartani a tésztát, kiváló tojáspótlék. Add hozzá a nyírfacukrot, és ha van kedved, tehetsz bele mazsolát vagy egy kevéske bio mézet is.

Keverd össze az egészet amíg jól formázható masszát nem kapsz, és öntsd bele a tortaformába. 30-40 perc alatt aranybarnára sül. Hagyd a formában, amíg ki nem hűl teljesen, majd helyezd a tálcára, és díszítsd kedved szerint. Benike tortáján minden egyes vagon egy-egy marcipán gyümölcsöt szállított, ez nyilván nem endometriózis diéta -barát, de Te bármi mással helyettesítheted, amivel szeretnéd.

vonattorta

Jó étvágyat!

Árvai Nóra

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!