Nemrégiben kaptam rá erre a finomságra, tószívvel ajánlom neked is, szeretni fogod! Elronthatalan, gyors, finom, bármelyik társasozóa estét megmenti, amikor már minden elfogyott, egy csicseriborsó konzerv azért biztosan akad még valahol a kamra egy eldugott polcán:-)
Pirított fűszeres csicseriborsó snack
Hozzávalók:
- 1 vagy 2 konzerv csicseriborsó a jelenlévők számától függően
- himalájai só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
- opcionális: kurkuma, cayenne-bors, szárított rozmaring vagy kakukkfű, kedvenc fűszered, stb…:-)
Így csináld:
Először is melegítsd elő a sütőt 190 fokosra légkeveréses üzemmódban. Mosd át a csicseriborsót, aztán papírtörlővel szárogasd meg, ha esetleg “hámlik” a felső héjat nyugodtan eltávolíthatod egy-egy szemről.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, terítsd szét rajta a csicserit, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön. Egyelőre ne fűszerezd, csak egy kis olívaolajban forgasd meg őket. 20 percig süsd őket, jöhet rájuk a só, kis rázogatás, kevergetés, hogy mindenhol aranyszínű legyen.
A további fűszereket keverd össze egy tálkában előre, és amikor megsült a csicseriborsó, akkor fürdesd csak meg benne. Melegen tálald, szuper kis partisnack.
Extra tipp: ha maradna egy kevés, ne próbáld újramelegíteni, nem válik be. Tedd a kihűlt fűszeres csicseriborsókat salátába, tésztaételbe, pizzára, ezerféleképpen felhasználhatod! De ha csak úgy bekapkodnád, mint melegen tetted, az is oké, ugyanolyan finom, csak a ropogósságából veszít egy keveset.
Egészségede!
Szeretnéd rendszerbe foglalni a tudásodat, szeretnéd végre tényleg alkalmazni ezeket- és még sok más finom receptet minden nap? Szeretnéd végre tényleg az igazi endometriózis diéta szerint élni az életedet, macera nélkül? Ebben segítenek neked az Igazi Endometriózis Diéta könyveim!
Leave a Reply