Ízesített vizek homemade verzióban – finom és egészséges

Napközben még egész meleg van mai napság, és a levegő is fülledt, párás. Különösen oda kell figyelni ilyenkor a szerveztünk hidratálására, mert észrevétlenül is rengeteg vizet veszítünk, ha pedig még sportolunk a  késő nyári időszakban, akkor még inkább.

Írtam már az EndoBlogon a vízivás fontosságáról, de be kell valljam, ez az egyetlen ilyen pont, ahol vizet prédikálok, bort iszom… ez nekem is egy nagy kihívást jelentő dolog, egész egyszerűen azért, mert a tiszta víz számomra íztelen és unalmas.

A minimálisan javasolt napi 2 liter ebből számomra ijesztően soknak tűnik.

Kipróbáltam, hogy mindig legyen nálam egy üveg víz, de simán hazavittem a nap végén, vagy gyűjtöttem a  rendelő hűtőjében a heti adagot. Végül rájöttem, hogy feleslegesen erőltetem ezt magamra, nem fog menni, de bolti ízfokozós, agyoncukrozott vizet nem akartam venni. Így jött az ötlet, hogy otthon készítsek ízesített vizeket, amelyben nincs ízfokozó, mesterséges színezék, sem cukor vagy aromák. Van bennük viszont sok finom gyümölcs vagy zöldség, fűszer és egy jó adag kreativitás, meg mennyei ízek.

Többé nem jelent problémát a napi két liter folyadék fogyasztását betartanom. Megmutatom a kedvenc receptjeimet nektek is.
Almás-szedres Rozmaringvíz
  • 4 szál rozmaring
  • 1 kisebb alma, vékonyabb szeletekre vágva
  • 10-12 szem szeder
Mentás-Dinnyés Uborkás Víz
  • egy negyed kisebb görögdinnye kimagozva, felkockázva
  • negyed kígyóuborka, vékony karikákban
  • 10-12 mentalevél
Rebarbarás-fahéjas Víz
  • 3 szál rebarbara
  • 1 kisebb körte, apró szeletekben
  • 1 rúd fahéj

A hozzávalókat tedd egy helyes kis pohárba, én a mini-befőttesüveg szerű poharakat részesítem előnyben, mert így esztétikailag is nagyon vonzó lesz az eredmény. Szénsavmentes ásványvizet használok a receptjeimhez, de ha nincs otthon, akkor néha sima csapvíz is megteszi.

Váljék egészségedre!

További finom és egészséges receptek ITT az Igazi endometriózis diéta könyvekben.

Figyelmedbe ajálom legújabb könyvemet, az Endometriózis Lexikonát is, kukkants bele ITT!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!