Steiner Kristóf és Nimrod Dagan új könyve a Határtalan Házikonyha- A nagyvilág íze az otthon kényelmében címet kapta, ami talán nem is lehetne aktuálisabb, mint most. Új könyvük megjelenése kapcsán a szerzők üzentek az Endoblog olvasóinak, és egy mennyei recepttel is megörvendeztetnek benneteket!
„Már-már hagyomány, hogy új szakácskönyv megjelenésekor feltűnik egy receptem az Endoblogon, ez pedig óriási megtiszteltetés nekem, tudván, milyen sokan olvassák Nóri írásait. Olyan sok nő esik kétségbe, amikor endo-barát diétára kell átállniuk – kívánjuk nekik, hogy könnyen mennyen a váltás, és ezzel a Nóri által kiválasztott recepttel gazdagítjuk az egészséges és ízletes fogások menüjét, kívánva, hogy hamar maguk mögött tudhassák az endometriozissal járó kellemetlenségeket.” Steiner Kristóf
Fotó: Czabán Máté
Karfiolsteak
újhagyma-chimichurrival, ribizlivel
Hozzávalók:
- 1/2 fej karfiol
- 1 szál újhagyma
- 50 g a kedvenc friss zöldfűszereinkből vegyesen
- 50 g ribizli
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 citrom leve
- csili ízlés szerint
Így csináld:
- A sütőt 200 fokra melegítjük. A karfiolt 1,5-2 centi vastag korongokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csinipehellyel, majd sütőpapírral kibélelt tepsin, a fokhagymagerezdekkel együtt alufóliával fedve 15 percen át sütjük. Ekkor lekapjuk róla a fóliát, és a felső rácson alaposan megégetjük.
- Eközben a zöldfűszereket az újhagymával egyetemben egészen apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, chilizzük, és ráfacsarjuk a citrom vagy lime levét. Kikapjuk a sütőből a karfiolt és a fokhagymagerezdeket, majd a zöldfűszerekre préseljük őket, és az egészet alaposan elkeverjük.
- A steak sütőpapírral felfelé a tányérunkra fordítjuk, gálánsan megkenegetjük a fokhagymás zöldfűszerekkel és megfejeljük a savanykás ribizliszemekkel.
Cserebere
Készítsd el brokkolival is, szezonjában póré helyett medvehagymával, a ribizli helyett pedig egrest is használhatsz.
Leave a Reply