Határtalan Házikonyha: Steiner Kristóf az Endoblogon

Steiner Kristóf és Nimrod Dagan új könyve a Határtalan Házikonyha- A nagyvilág íze az otthon kényelmében címet kapta, ami talán nem is lehetne aktuálisabb, mint most. Új könyvük megjelenése kapcsán a szerzők üzentek az Endoblog olvasóinak, és egy mennyei recepttel is megörvendeztetnek benneteket!

„Már-már hagyomány, hogy új szakácskönyv megjelenésekor feltűnik egy receptem az Endoblogon, ez pedig óriási megtiszteltetés nekem, tudván, milyen sokan olvassák Nóri írásait. Olyan sok nő esik kétségbe, amikor endo-barát diétára kell átállniuk – kívánjuk nekik, hogy könnyen mennyen a váltás, és ezzel a Nóri által kiválasztott recepttel gazdagítjuk az egészséges és ízletes fogások menüjét, kívánva, hogy hamar maguk mögött tudhassák az endometriozissal járó kellemetlenségeket.”  Steiner Kristóf

Fotó: Czabán Máté

Karfiolsteak

újhagyma-chimichurrival, ribizlivel

 

Hozzávalók:
  • 1/2 fej karfiol
  • 1 szál újhagyma
  • 50 g a kedvenc friss zöldfűszereinkből vegyesen
  • 50 g ribizli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 citrom leve
  • csili ízlés szerint

Így csináld:

  1. A sütőt 200 fokra melegítjük. A karfiolt 1,5-2 centi vastag korongokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csinipehellyel, majd sütőpapírral kibélelt tepsin, a fokhagymagerezdekkel együtt alufóliával fedve 15 percen át sütjük. Ekkor lekapjuk róla a fóliát, és a felső rácson alaposan megégetjük.
  2. Eközben a zöldfűszereket az újhagymával egyetemben egészen apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, chilizzük, és ráfacsarjuk a citrom vagy lime levét. Kikapjuk a sütőből a karfiolt és a fokhagymagerezdeket, majd a zöldfűszerekre préseljük őket, és az egészet alaposan elkeverjük.
  3. A steak sütőpapírral felfelé a tányérunkra fordítjuk, gálánsan megkenegetjük a fokhagymás zöldfűszerekkel és megfejeljük a savanykás ribizliszemekkel.

Cserebere

Készítsd el brokkolival is, szezonjában póré helyett medvehagymával, a ribizli helyett pedig egrest is használhatsz.

Köszönet Kristófnak és Nimrodnak a finom receptért!

További endó diétás receptek az EndoBlog új gasztroblogján ITT

Bejelentkezés konzultációra ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!