Gyors, finom, egyszerű és egészséges, Endoblogos szokásokhoz híven. Ezúttal igazi hidratáló nyári finomsággal kedveskedünk nektek!
Hideg uborkaleves
Hozzávalók:
- 40 dkg friss kígyóuborka,
- 2 dl rizstejszín,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 dl szénsavmentes ásványvíz,
- himalájai só, frissen őrölt bors
Így csináld:
Hámozd meg az uborkát, vagdosd fel viszonylag apró darabokra, tedd olyan edénybe aminek magas a fala, add hozzá a rizstejszínt, a megtisztított fokhagymát, és az egészet turmixold addig, amíg sima, kellemes állagúvá válik.
Öntsd fel ezután az ásványvízzel, fűszered az ízlésed szerint, hűtsd le jólesően hűvösre. Tálaláskor díszítsd spirellivel vágott uborkakukacokkal vagy leleletvékonyra vágott uborkaszeletekkel, vagy friss petrezsemzölddel, esetleg néhány apró mentalevéllel. Ha eszel kenyeret, piríthatsz hozzá egy szelet teljes kiőrlésű vagy rozskenyeret, nagyon jól kiegészíti.
Egészségedre, jó étvágyat!
További finom és egészséges receptek az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!
Leave a Reply