Az EndoBlog nagy mentes bejgli tesztje

Közeleg a karácsony, és vele együtt az egyik kedvenc süteményem, a diós bejgli időszaka. Leteszteltünk a mentes bejgliket, hogy megkönnyítsük neked a választást, mi kerüljön az ünnepi asztalra.

Beni és én egész hétvégén mentes bejglit ettünk, hogy meg tudjuk osztani veletek a tapasztalatainkat. Nem jelentett nagy áldozatot, jövőre ismét bevállaljuk, akkor a mákos bejgliket fogjuk tesztelni!

Fontos: a mentes bejgliket megvettük a boltban, nem ajándékba kaptuk, tehát senkinek nem kell megfelelnünk a tesztünk eredményeivel. A nagy bejgli tesztünk nem több, mint őszinte vélemény, Benié és az enyém.

Lavita Nyers Vegán Diós Tekercs

Idén a diós és a mákos tekercset egyben lehet kapni egy szép dobozban. Ez megkönnyíti a szállítást, ami egyébként meglehetősen nehézkes szétplaccsanás, benyomódás nélkül egy nyers vegán bejglinél. Nekem ízlett, Beni fiam, aki jobban ragaszkodik a hagyományos ízekhez és állagokhoz, nem volt oda érte.

Diós tekercs: Dióféléket és kén-dioxidot tartalmaz. Gluténmentes. Laktóz- és tejfehérjementes. Nyomokban földimogyorót tartalmazhat.

All In Natural Diós Bejgli

Paleo és vegán beigli, gusztusos csomagolásban. Nem száraz a tésztája, mint sok mentes bejglinek, hanem éppen ellenkezőleg, valahogy nagyon „nehéznek” és zsírosnak érződik. Utána még a kezeden is hagy egy kényelmetlen, zsíros érzetet. Lehet benne valami, mert sokkal több kalóriát tartalmaz, mint a társai. Minket nem nyert meg. Annál is inkább, mert váratlanul nagyon kemény dióhéj farabok is felbukkannak benne olykor-olykor, amit Beni első foga bánt, és a fogorvosnál kötöttünk ki a nagy bejgli teszt eredményeként.

Összetevők:

mandulaliszt, nem hidrogénezett kókuszzsír, természetes almakivonat, dió, kókuszliszt, kókusztej (kókuszkivonat, víz), lenmagliszt, kajszibarack lekvár(kajszibarack velő, természetes almakivonat, tápiókaliszt), inulin, élelmi rost, útifűmaghéj, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), Himalája só

RépaRetek Diós Beigli

A RépaRetek nyers vegán, cukormentes, gluténmentes, szójamentes bejglije kimagaslóan nyerte meg nálunk a kis házi versenyünket. A nyers vegán bejglikkel általában az a baj, hogy túlzottan lágyak, nem tudsz belőle egy szeletet vágni, mert szinte szétfolyik az egész, de ennél a tekercsnél ez nincs így!  Helyes kis szeletkeben, dobozban egész évben házhoz rendelhető, így akár nyáron sem kell lemondani erről a csemegéről.

Összetevők:

alma, banán, dió, datolya, vanília

Hiteles Bio Piszkei Öko Bio Diós Tekercs 

Tejet, tojást nem tartalmaz.

Összetevők:

teljesőrlésű tönkölybúzaliszt*, világos búzaliszt*, víz, pálmazsír*, nádcukor*, élesztő, tengeri só, lisztkezelőszer: aszkorbinsav; töltelék: dió*, víz, nádcukor*, élesztő nélküli panírmorzsa* (teljesőrlésű tönkölybúzaliszt*, víz, tengeri só, növényi erjesztő* (búzaliszt*, kukoricaliszt*, borsóliszt*, virágpor*)), felületi szórás: szemes dió*

Nagyon szép, gusztusos, aranybarna. Szeretem az egész dió szemeket a tetején.  Megszólalásig hasonlít egy „igazi” bejglire, ész ízre is finom, de kicsit száraz. tipp: érdemes akkor felbontani, amikor ott az egész család, és egyben elfogyasztani, mert megbontás után nagyon hamar megromlik és kiszárad.  Majdnem vegán, virágport tartalmaz, erre figyelj oda.

A képen ezt a bejglit láthatjátok.

Hiteles Bio Piszkei Öko Bio Diós Tekercs Élesztő- és Cukormentes Vegán változat

Vegán, élesztő nélküli diós tekercs. Hozzáadott élesztőt, tejet, tojást, cukrot nem tartalmaz. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Nagyon szép, gusztusos, aranybarn, könnyen szeletelhető, nem morzsálódik, hiába mindenmentes. Szeretem az egész dió szemeket a tetején.  Kinézete megszólalásig hasonlít egy „igazi” bejglire, ízében már kevésbé. Szintén kicsit szárazabbnak érződik a tészta a kelleténél.

Összetevők:

teljesőrlésű tönkölybúzaliszt, világos tönkölybúzaliszt, víz, almasűrítmény, pálmazsír, térfogatnövelő szer: sütőpor (kukoricaliszt, nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), borkősav), tengeri só, lisztkezelő szer: aszkorbinsav; töltelék: dió, almapor, víz, felületi szórás: dió

Mindenmentes bejgli – és mézeskalács recept, valamint komplett vegán menüterv a Stresszmentes Karácsony endometriózissal is Kiskönyvemben ITT megnézheted. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!