Néhányotok érdeklődését felkeltette a Facebook oldalunkon (www.facebook.com/endometriozisnelkul) ez a fénykép. Múlt hét pénteki ebédünket ábrázolja, nagy sikerélmény, mert a sárgarépa csillagok végül is kisfiam pocakjában landoltak, ami egyáltalán nem jellemző. Eleddig répát csak és kizárólag Kubu ital formájában volt hajlandó magához venni.
Titeket az érdekelt, mi ez a “golyó”.:-)
Igazi finomság: hajdinás- zöldséges fasírt.
Hozzávalók:
- hajdinapehely,
- zsemlemorzsa,
- burgonyaliszt,
- rozspehely,
- zabpehely,
- árpapehely,
- lenmagpehely,
- tengeri só,
- ízlés szerinti szárított fűszerek, petrezselyem, paprika, póréhagyma, paszternák, sárgarépa, só , bors
Elkészítés:
Kotyvaszd össze! (Ha nem akarsz ezzel vacakolni, a fasírtport készen beszerezheted jobb bioboltokban, a fent felsoroltakon kívül nincs benne más. figyelj, hogy bio minősítésű márkát válassz!)
Hagyd kicsit állni, majd keverd el annyi hideg vízzel, amivel sűrű masszává válik.
Ezután pihentesd legalább fél órát, hogy a pehlyhet kellőképpen megduzzadjanak.Formázz a masszából kis golyókat, majd forró, hidegen sajtolt olajban jól átforgatva szép aranybarnára süsd. Negyed óra és tálalhatod is!
Ahogy a képen is látod, salátakeverékkel (az enyémben fent friss jégsaláta, csemegekukorica, sárgarépa) laktató, komplett főétel.
Egészségedre!
Árvai Nóra
Leave a Reply