Zölborsós kenegetős – endometriózis diétába illeszthető recept

Nemrégiben kaptam egy kenyérsütő gépet a születésnapomra. Azóta rendületlenül kísérletezem a mindenmentes receptjeimmel, és egy kicsit nagyobb szerepet tölt be a kis család étrendjében a kenyér. Na meg az, hogy mit teszünk rá, ami apraja-nagyjának, vegánnak és húsevőnek egyaránt fogára való…
Most az Endoblogtól megszokott módon endometriózis diétádba könnyedén beilleszthető, finom, gyors, egészséges és egyszerű recepttel gazdagítjuk a repertoárodat. Fogadd szeretettel a  zöldborsós kenegetős krémet, akár a szilveszteri vacsi vagy nassolás része is lehet.

Zöldborsós kenegetős

Hozzávalók:
zöldborsó (friss vagy fagyasztott), csepp olívaolaj, fokhagyma, himalájai só, zöldfűszerek, bors

Elkészítés:
Ha friss borsót használsz, főzd először teljesen puhára.
A fagyasztott verziót elég pusztán kiolvasztani. Az olvadás után gyorsan fel kell használni, mert hamar romlik. A recept végtelenül egyszerű: a zöldborsót összeturmixold el a fokhagymával és a himalájai sóval.
Nyugodtan adj hozzá friss vagy szárított zöld fűszereket, én a mentát, bazsalikomot szeretem benne a legjobban, valamint borsot is adok hozzá.
Nagyon dekoratív, a házi salsa, hummusz, avokádókrém, padlizsánkrém mellett most ez az új sláger nálunk, baráti összejöveteleknek is kellemes, üde színfoltja megjelenésében és ízében egyaránt.
Jó étvágyat!

További finom és egészséges receptek az Igazi Endometriózis Diéta könyveinkben. 

Árvai Nóra

krónikus betegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, coach, szexuálpszichológiai szakpszichológus

Bejelentkezés konzultációra ITT

Boldogságos Új Évet Kívánunk!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!