Endometriózis diéta recep- Kenyérfeltétek

Nagyon sokan kérdezitek tőlem, mit teszek a kenyérre, ha nincs kedvem meleg kaját főzőcskézni otthon vacsorára…

Nagyon vátlozatos és finom szendvicskrémek vannak a tarsolyomban, amelyeket szívesen megosztok Veletek, ezért elindítom a Kenyérfeltétek sorozatot az Endoblogon.

Ti is nyugodtan küldhettek be receptet a contact@endoblog.hu emailcímen keresztül, ha szívesen közkinccsé teszitek azt. Az Endoblog.hu-nál nem tilos a kenyér, de javasoljuk a teljes őrlésű gabonűából készült valódi kenyereket. Ha Te gluténmentesen táplálkozol. válassz gluténmentes kenyeret a pástétomokhoz.

Íme az első kenyérfeltét recept:

Zöldborsós kenyérfeltét
Hozzávalók:
  • 40 dkg zöldborsó,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • egy csokor retek,
  • olívaolaj, himalájai só,
  • őrölt köménymag,
  • bors,
  • mentalevél,
  • rukkola
Elkészítés:

A zöldborsót kevés sóval ízesített vízben főzd puhára!

A teljes őrlésű bagetteket vágd félbe, kend meg olívaolajjal éd rakd be a  200 fokra előmelegített sütőbe. Ha a borsó már megpuhult, szűrd le, add hozzá a fokhagymát, 4 friss mentalevelet, csipetnyi köményt, majd botmixerrel krémesítsd. Hígíthatod főzőlevével ha szükséges.

A bagetteket vedd ki, hagyd kihűlni, majd kend meg a krémmel  a tetejét, díszítsd ízlés szerint rukkolával, apróra vágott retekkel, egy-egy borsószemmel!

 

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!