Nagyon sokan kérdezitek tőlem, mit teszek a kenyérre, ha nincs kedvem meleg kaját főzőcskézni otthon vacsorára…
Nagyon vátlozatos és finom szendvicskrémek vannak a tarsolyomban, amelyeket szívesen megosztok Veletek, ezért elindítom a Kenyérfeltétek sorozatot az Endoblogon.
Ti is nyugodtan küldhettek be receptet a contact@endoblog.hu emailcímen keresztül, ha szívesen közkinccsé teszitek azt. Az Endoblog.hu-nál nem tilos a kenyér, de javasoljuk a teljes őrlésű gabonűából készült valódi kenyereket. Ha Te gluténmentesen táplálkozol. válassz gluténmentes kenyeret a pástétomokhoz.
Íme az első kenyérfeltét recept:
Zöldborsós kenyérfeltét
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó,
- 2 gerezd fokhagyma,
- egy csokor retek,
- olívaolaj, himalájai só,
- őrölt köménymag,
- bors,
- mentalevél,
- rukkola
Elkészítés:
A zöldborsót kevés sóval ízesített vízben főzd puhára!
A teljes őrlésű bagetteket vágd félbe, kend meg olívaolajjal éd rakd be a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ha a borsó már megpuhult, szűrd le, add hozzá a fokhagymát, 4 friss mentalevelet, csipetnyi köményt, majd botmixerrel krémesítsd. Hígíthatod főzőlevével ha szükséges.
A bagetteket vedd ki, hagyd kihűlni, majd kend meg a krémmel a tetejét, díszítsd ízlés szerint rukkolával, apróra vágott retekkel, egy-egy borsószemmel!
Árvai Nóra
Hagyj válaszolni