Mogyorós sütőtöksaláta recept

Heti egy recept (minimum), ez lassan szokásommá válik. Íme  a  mai finomság!  Összetevői en riasszanak el, akkor sem , ha nem szereteed a sütőtököt.  Ha éppen csak meg van párolva, mint ebben a salátában, egészen más íze van, én is meglepődtem! Mogyoróolajat nagyobb bioboltokban szerezhetsz be. Nemrégiben fedeztem fel magamnak, illatos, mélybarna zsiradék, sajnos nehéz hozzájutni, én megkértem a bioboltosunkat, hogy időnként pult alatt legyen nekem egy eltéve…:-)

Mogyorós sütőtöksali
Hozzávalók:

2 dkg natúr mogyoró 2 teáskanál friss kakukkfűlevél, 2 teáskanál mogyoróolaj, só és őrölt bors, 2 evőkanál 100%-os ananászlé, meghámozott, kimagozott sütőtök kb. 17 dkg,  buláta

Elkészítés:

A mogyorót serpenyőben folyamatos kevergetés mellett pirítsd illatosra, majd hagyd kihűlni, s törd össze mozsárban. A tököt gyaluld le egészen vékony csíkokra, gőz fölött enyhén párold meg, aztán keverd össze az összes hozzávalóval.

Fűszerezd , sózd, borsozd ízlésed szerint (Kivéve a bulátát, azt csak kenyérpótlóként használom  a kész saláta mellé. Ha nem szereted a bulátát, válassz nyugodtan mást!)  Ha kész vagy, tedd a hűtőbe és másnapig hagyd állni, erre szükség van, hogy összeérjenek az ízek. Bulátával nagyon finom!:-)

Jó étvágyat!

szeretettel: Árvai Nóra

További endometriózis diéta receptek ITT az Igazi Endometriózis Diéta könyvekben

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!