Úszás és endometriózis

Visszatért a kellemes nyári időjárás, tökéletes ahhoz a sok szabadtéri sporteseményhez, amelyek az elkövetkezendő hónapokban kerülnek megrendezésre.

Az úszást sokan az egyik legegészségesebb sportnak tartják, hiszen a víz segít tehermentesíteni a testet. A víznek 14%-al nagyobb az ellenállása, mint a levegőnek, ezért olyan divatosak manapság  a vízben végzett kardioprogramok, fitnesz irányzatok is, hiszen nagyobb erőfeszítést kell tenni a mozgáshoz, mégis könnyebbnek érezzük ugyanazt a mozdulatot, mint a szárazföldön.Kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül bárki gyakorolhatja.

Az időjárás sem jelenthet akadály, telente a természetes víz helyett választhatjuk az uszodát is.

Az úszás amellett, hogy arányos, szálkás izomzatot varázsol,  javítja a szívkeringést és erősíti a légzőizmokat, javítja a testtartást, enyhíti a hát- és derékfájást. Ha rendszeresen csobbanunk a vízben, átmozgathatjuk a fontosabb izomcsoportokat,  a lábakat, a feneket, karokat és a mellizmokat is.

Úszással egy óra alatt kb. 450 kalóriát égethetünk.A mozgás hatására több vér és oxigén jut az agyunkba, ami segít, hogy éberebbek, aktívabbak legyünk, és elűzi a fejfájást is.

A hullámzás hangja relaxációs állapotba hozhat bennünket, csökkenti a stresszt és a feszültséget.A kissé melegebb vizű medencékben pedig akár perinatális, magzati élményeink korrigálására, újraélésére is lehetőség adódik.

Relaxálunk, felfrissülünk, szórakozunk és fogyunk és formálódunk- mindezt tudja az úszás.

ENDO TIPP: Erős vérzés esetén ne menj vízbe. Ilyenkor nyitva van a méhszáj, és a tampon húzószálán könnyedén feljutnak és fertőzést okoznak a baktériumok és egyéb hívatlan látogatók. Ne dőlj be a reklámoknak, erős vérzés esetén uszodába menni egyáltalán nem olyan biztonságos!

Tippek, ajándékok, kedvezmények, programok az EndoMailen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!