Top 6 téli immunerősítő étel az Endoblog ajánlásával

Íme a Top 6 immunerősítő étel, az Endoblog csapatának kedvencei.:-)
1. Mandula

Igazi tápanyagbomba, önmagában komplett táplálék. Tele van rosttal, kalciummal, káliummal, magnéziummal, folsavval, riboflavinnal és E-vitaminnal. Ráadásul nagyon finom!

2. Fokhagyma

Tudtad, hogy az egyiptomi rabszolgákat fokhagymával etették, hogy legyen elég erejük a piramisok építéséhez? Hatóanyagai felveszik a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal és a gombákkal és az élősködőkkel is. Télin megfázás vagy vírusos megbetegedés  esetén kötelező, antibiotikum helyett, ha lehet, nyersen. Fogyasztása után fogmosás javasolt:-)

3. Cékla

Gyönyörű színét a benne található sejtvédő hatású antioxidánsoknak köszönheti. tudtad, hogy a cékla gyógynövény is? Vérképző, a sav-bázis egyensúlyt és a máj anyagcsere folyamatait szabályozó hatása van,  valamint gátolja  a rosszindulatú sejtek szaporodását.

4. Gyömbér

Szintén egy téli kötelező, vírusölő, köhögéscsillapító, hányingert csillapító hatásáról ismert. Ebben a tavalyi Endoblog bejegyzésben finom gyömbér tea receptet találsz!

5. Csírák  Minden fontos információ megtudhatsz róluk a hétfői bejegyzésből.

6.  Fejes káposzta

B1-, B2-, B3-, B6-, B7- vitaminokat, folsavat, C-vitamint, magnéziumot, káliumot, vasat tartalmaz. rostokban bővelkedik, ezért segíti van az emésztést, a népi gyógyászatban is sokoldalúan használják fel gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatását. Lereszelve, salátaként, jó minőségű növényi olajokkal ízesítve fogyaszd!

Egyetek a Top 6 immunerősítő ételből minél gyakrabban!:-)

Szeretettel:

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!