Íme a Top 6 immunerősítő étel, az Endoblog csapatának kedvencei.:-)
1. Mandula
Igazi tápanyagbomba, önmagában komplett táplálék. Tele van rosttal, kalciummal, káliummal, magnéziummal, folsavval, riboflavinnal és E-vitaminnal. Ráadásul nagyon finom!
2. Fokhagyma
Tudtad, hogy az egyiptomi rabszolgákat fokhagymával etették, hogy legyen elég erejük a piramisok építéséhez? Hatóanyagai felveszik a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal és a gombákkal és az élősködőkkel is. Télin megfázás vagy vírusos megbetegedés esetén kötelező, antibiotikum helyett, ha lehet, nyersen. Fogyasztása után fogmosás javasolt:-)
3. Cékla
Gyönyörű színét a benne található sejtvédő hatású antioxidánsoknak köszönheti. tudtad, hogy a cékla gyógynövény is? Vérképző, a sav-bázis egyensúlyt és a máj anyagcsere folyamatait szabályozó hatása van, valamint gátolja a rosszindulatú sejtek szaporodását.
4. Gyömbér
Szintén egy téli kötelező, vírusölő, köhögéscsillapító, hányingert csillapító hatásáról ismert. Ebben a tavalyi Endoblog bejegyzésben finom gyömbér tea receptet találsz!
5. Csírák Minden fontos információ megtudhatsz róluk a hétfői bejegyzésből.
6. Fejes káposzta
B1-, B2-, B3-, B6-, B7- vitaminokat, folsavat, C-vitamint, magnéziumot, káliumot, vasat tartalmaz. rostokban bővelkedik, ezért segíti van az emésztést, a népi gyógyászatban is sokoldalúan használják fel gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatását. Lereszelve, salátaként, jó minőségű növényi olajokkal ízesítve fogyaszd!
Egyetek a Top 6 immunerősítő ételből minél gyakrabban!:-)
Szeretettel:
Árvai Nóra
Leave a Reply