TOP 3- A legjobb gyógynövények nőknek az Endoblog.hu ajánlásával

Ebben a bejegyzésben bemutatom az Endoblog csapatának kedvenc gyógynövényeit. Hogy hogy nem, de csupa nőknek való növényt ajánlunk!

1. Nóri kedvence: Vörösáfonya

Mi  nők anatómiai felépítésünk végett fogékonyabbak vagyunk a húgyúti fertőzésekre, hiszen a rovid húgycső miatta baktériumok viszonylag könnyedén elérik a hólyagot. Gyakori szexuális aktus, cukorbetegség, krónikus megbetegedések…csak néhány ok, amelyek hozzájárulhatnak a tünetek kialakulásához.  A vörös áfonyában epikatechin nevű antioxidáns található, amelyik baktériumölő hatású, a leggyakoribb fertőzést okozó baktérium, az E. Coli ellensége.  Kapható tabletta formájában is, de a legjobb hatást úgy érheted el, ha magát a gyümölcsöt fogyasztod, vagy hígítatlan levét iszod. Kissé fanyar, de nekem kifejezetten ízlik, és elképesztően hatásos!

 

2. Ági kedvence-Barátcserje

Nőgyógyászati panaszok orvoslására alkalmazott gyógynövény, amely flavonidokat, iridoid glükozidokat és terpenoidokat tartalmaz. Serkenti az agyalapi mirigy LH termelését, így közvetett módon befolyásolja a progeszteron termelést, így szabályozva a menstruációs ciklust. Szabályozza a prolaktin termelést is, csökkenti a PMS-tüneteket( ingerlékenység, feszültség, mellfájdalom, fejfájás, puffadás). Kapható kapszula, tea és tinktúra formában a bioboltokban. Terhesség és szoptatás alatt nem szedhető!

3. Benike kedvence-  Lenmag

Kisfiam, Beni imádja a lenmaggal szórt teljes őrlésű croissant-t, ha pedig salátát eszünk, gyakran lenmagolajjal locsoljuk meg. Utóbbi kissé kesernyés íze sem zavarja. Ennek csak örülök, hiszen a lenmag rendkívül gazdag vitaminokban, (A-, B-, C-, D- és E-vitaminok), élelmi rostokban, olaja pedig az omega 3 zsírsav kitűnő forrása. Fogyasztása hozzájárul az optimális vérzsír szinthez, és gátolja a meszes plakkok lerakódását az erek falán.  Az omega 3 zsírsav ideális eléréséhez a magot célszerű őrölve belekeverni salátába, turmixba, gabonapehelybe, stb.

 

Árvai Nóra

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!