Soha többé műszempilla- 4 tipp az egészséges, hosszú természetes pillákért

Hova lett a műszempillám?

A karantén 2,5 hónapja alatt az én életemben is sok minden megváltozott.

Kizárólag online dolgoztam, elindítottam a Nagy szerelemprojectemet, a tanulószobát az online tanfolyamaim számára, minden nap toltuk a home schooling a gyerekkel, elmaradt édesapám szívműtétje és Vanilia macska ivartalanítása, valamint mivel nem tudtam elmenni fodrászhoz, kozmetikushoz, visszatértem a két évvel ezelőtt meghirdetett akkor csak két hétre, most közel két hónapra nomakeup challenghez, amikor is sokkal nagyobb gondot fordítottam a természetes szépségápolási rutinokra.

Ezeket fogom öröke kihagyni az életemből:

  • műköröm
  • műszempilla

Ezekre fogok nagy hangsúlyt fektetni a jövőben is:

  • online bázis, szuper, korlátlan internet, készülvén egy második hullámra vagy más váratlan helyzetre, amely ismét teljesen az internetes konzultációk felé vezet majd minket
  • internetes rendelés- időt és pénzt takarítok meg vele, csak azt veszem meg, ami kell, annyit, amennyi kell, nincsenek ad hoc felindulásból elkövetett vásárlások, sokkal tudatosabb vagyok és a megspórolt időt értékesen tölthetem el
  • oké, ez sosem volt kérdés, de azért hangsúlyozom: semmi sem olyan fontos, mint a szeretteim egészsége, ez a legnagyobb kincs
  • természetes szépségápolás, hogy ne mérgezzem sem magam, se a környezetem
  • a visszajelzések alapján hatalmas segítséget tudtam nyújtani a hirtelen kihívások idején azzal, hogy megmutattam, hogyan osztom be az időmet és  figyelmemet a mindennapjaim során, hogyan irányítom a napjaimat, hogy szeretettel tudják szolgálni a céljaimat. Nem fogom elfelejteni, hogy ezt a tudást is átadjam különböző formában mindazoknak, akiknek szüksége van rá

Szóval, szempilla… félreértés ne essék, ez a cikk nem egy szakma ellen szól, hiszen rengeteg képzett, tanult műszempillás létezik, akik nagyon tehetségesek. Sokan nem is csak egy szolgáltatást nyújtanak, hanem sok mindennel fordulhatsz hozzájuk.  Ez a cikk egyszerűen csak  őszintén elmesélni az én utamat, hogyan és miért lettem műszempillás nőből soha többet műszempillás nő.

A műszempilla sokszor nagyon klasszul tud kinézni, igéző tekintetet ad, amire minden nő vágyik. Ennek evolúciós oka van, tetszeni akarunk az ellenkező nemnek, akik szintén ösztönösen vonzódnak a karakteres szempillákhoz és ajkakhoz.

Sok nőstény egyed az állatvilágban is sötétebb színpigmentekkel rendelkezik a szemek körül, és erősebb színekkel az ajkakon, annak érdekében, hogy könnyebben felhívják magukra a hímek figyelmét. Nincs ez másképpen nálunk, embereknél sem, ezért van minden női táskában rúzs és szempillaspirál.

Azonban nem szeretném, ha akárcsak egyetlen nő is azt hinné, hogy műszempillát kell ragasztatnia azért, hogy szépnek érezhesse magát.

Mint említettem, a műszempilla sokszor nagyon jól néz ki, de az is sokszor előfordul, hogy egyáltalán nem. Néha elképesztő túlkapásokkal találkozni, ami inkább vicces már, mint esztétikus- ez természetesen csak az én véleményem, semmi több.

Az sem túl szexi, amikor eltelik a felragasztás után egy hét, és elkezd kihullani a pilla, abból is szoktak egészen érdekes konstrukciók kerekedni a következő ragasztásig.

Ez, minél többedszer ragasztatod fel a pillát, annál hamarabb  következik be, hiszen fáradnak, gyengülnek a számukra nehéz műszempillákat tartó eredeti szempillák. Persze, próbál az ember vigyázni, és nyilván van,  akinek igen, de  egészségtudatos életmód mellett számomra nem opció, hogy mondjuk ne menjek futni a pillák miatt.

A legrosszabb viszont az, hogy a műszempilla sokszor letöri és kihúzza az eredeti pilládat is, amikor lehullik, és azt veszed észre, hogy a helyén egyre ritkásabb, és egyre rövidebb, kis satnya minipillák meredeznek, így igazából már ha akarnál se tudsz leállni a műszempilla ragasztással.

Ahogy a szervezeted egyre inkább telítődik a káros ragasztóanyaggal, egyre tovább tart a  kellemetlen viszketés a felragasztás után, és egyre könnyebben alakul ki ödémásodással járó allergiás reakció, ami  veszélyes is lehet a szemeidre nézve. Nekem ez a durva allergiás reakció nem sokkal a karantén kihirdetése előtt volt meg, így amúgy is pihentettem volna pát hétig a szemeimet, de nagyon megdöbbentem, amikor a kihullott és leszedett maradék műszermpillák alatt megláttam a saját pillákat- már ami maradt belőlük…

Problémamegoldó típusú ember vagyok, azonnal rácuppantam a témára, és szerencsére most 2,5 hónappal a történtek után a  következő tippeknek hála újra szép, hosszú, egészséges természetes szempillákkal rendelkezem.

 

4 tipp az egészséges, hosszú természetes szempillákért

 

  • Egy kúraszerűen, legalább 3 hónapig rendszeresen szedett multivitamin- vagy haj-köröm-bőr vitamin.  Az egészséges, sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó étrend önmagában is elegendő, így békeidőben én semmilyen tápálékkiegészítőt nem fogyasztok,  pusztán télen egy kis D-vitamint extraként, de most-  láttad volna a csutka kis milliméteres, gyenge maradék pilláimat-  sos, azonnali segítségre volt szükség a pilla-krízis megoldására. Amennyire csak lehetséges akartam turbózni a regenerálódási folyamatot. A szempilla is csak szőr, mint  a haj, szóval pontosan ugyanazokra a vitaminokra reagál jól.
  • Meditáció- és testkommunikáció.  Ezt a technikát még egy chan buddhista kolostorban tanultam, ősi bölcsesség. Meditációm során elnézést kértem a testemtől, hogy ilyen kihívás elé állítottam a kis műszempilla-hóbortommal, és köszönetet mondtam neki, hogy az allergia ellenére ilyen sokáig kitartott. Valamint megígértem neki, hogy a legjobb tudásom szerint fogom támogatni a működését. Elképzeltem magam előtt  a szempilláim fokozatos erősödését, milliméterről milliméterre történő növekedését, regenerálódását, és elképzeltem, ahogy később sminkelem a pilláimat- mert már van mit.
  • Szempilla növekedést elősegítő szérumot használtam. Rengeteg elérhető a piacon, utánanéztem, az ára nem feltétlenül korrelál az összetevők értékességével. Megbízható helyről vásárolj, és a használati utasítás szerint ápold vele a pilláidat. Én ricinusolaj-tartalmút választottam, nagyon bevált!
  • Jó minőségű, nem vízálló sminket használok.  Bár pszichológusként megvan az esélye, hogy könnyen pandává válok a meghatottság könnyeitől (mint például tegnap, amikor megszületett a 600.!!! Endoblogos csodababa), akkor is sima, nem vízálló sminket használok. A műszempilla után regenerálódó gyengébb pilláknak nem jó az erőteljesebb anyagokat alkalmazó vízálló smink, valamint  a sminklemosáskor is erősebben kell dörzsölni, vagy olajosabb, nehezebb sminklemosó folyadékot kell használni az eltávolításához.

És még egy klassz dolog, ez már tényleg csak hab a tortán: a műszempilla felrakása kéthetente 2-2,5 órámat vette el, a műköröm pedig négyhetente két órát. ez havonta hét óra, majdnem egy teljes munkanap!!! Pusztán ennyi időm szabadult fel, de ez elegendő volt ahhoz, hogy egy teljes online tanfolyam vázlatát és programpontjait kidolgozzam a számotokra, szóval fantasztikus érzés, hogy az időmet értékteremtésre tudtam fordítani, és ti is imádjátok a Tanulószobát!  

Az anyagi része pedig, a két pillatöltés és a havi egy műkörömtöltés ára bizony több, mint  30.000 forint volt. Ezt a pénzt az elmúlt két hónapban arra fordítottam, hogy egy nyugdíjas nénivel szájmaszkokat varrattam, ami hatalmas támogatást jelentett neki is, iszonyúan örült a bevételnek és a munkának,  én pedig ajándékba tudtam adni a maszkokat az EndoShopos vásárlóinknak és azoknak, akiknek szüksége volt rá. Egy szemernyi kétségem sincs, hogy sokkal jobb befektetés volt!

Nagyon kíváncsi vagyok, neked milyen változásokat hozott az életedbe az elmúlt időszak. Mi az, aminek már alig vártad, hogy vége legyen, és mi az, amit szeretnél megőrizni és magaddal vinni a jövőben is?

Érdemes feliratkoznod az Endomailre, mert azonnal letöltheted a Vírus és én című öntámogató munkafüzetemet, amely segít neked rendezni a tapasztalataidat és a gondolataidat ennek kapcsán, és segít lassan, fokozatosan visszatérni az életbe.

Könyveimet ITT éred el

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!