Természetes szépségápolás ajándék receptek az EndoBlog.hu -tól

Emlékszel, amikor tavaly sminkmentes kihívásra invitáltalak?

Ha esetleg akkor kimaradt volna, a sminkmentes hét tapasztalatait és a natúr szépségápolási praktikákat ITT olvashatod.

Nálam nem múlt el nyom nélkül a kihívásnak az emléke, azóta sokkal tudatosabb vagyok, minden héten adok egy „pihenőnapot” az arcbőrömnek, amikor nem használok sminket, és folyamatosan fejlődöm a természetes szépségápolás terén is.

Vegánként mindig akad otthon friss zöldség és gyümölcs, ami remek alapanyagot ad a kísérletezésnek. Ebben a hűvösebb, téli időszakban déligyümölcsöket is gyakrabban fogyasztok, így a mai cikkem főszereplője a banán. Lássuk, mi mindenre használhatod azon kívül, hogy megeszed!:-)

Banános hajpakolás

 

Nyomj össze villával 1 nagyobb érett banánt, adj hozzá 8-12 csepp mandulaolajat vagy kókuszolajat. Masszírozd a krémet a hajadra, ebből a fejbőrre nem kell tenni, inkább a hajvégeknek esik jól. Negyed óra hatóidő után alaposan most ki, és a végén hideg vízzel öblítsd át a hajad. Remekül hidratálja és regenerálja a sérült hajat!

Pakolás irritált fejbőrre

 

Nyomkodj szét egy banánt, keverd össze egy evőkanál mézzel, 1 evőkanál olívaolajjal, és egy evőkanál bio citromlével.  Oszlasd el a fejbőrödön, egyenletesen, masszírozd bele gyengéd, körkörös mozdulatokkal, hagyd hatni legalább fél óráig, majd mosd le langyos vízzel. Ezután a szokott módon is mosd meg a hajadat, a végén hideg vízzel öblítsd át.

Szöszi- kúra

Nyomkodj szét egy nagy banánt, és keverd hozzá jó minőségű világos sört, és egy csepp citromlevet. Ne aggódj, a sör szaga hamar elpárolog, viszont gyönyörűen ápolja és frissíti a szőke haj színét! Alaposan moss hajat utána, hideg vizes öblítéssel fejezd be.

 

Szemkörnyékápoló

Ha egy érett banánt szétpasszírozol, és az ujjbegyeddel felviszed a szem alatti püffedt részekre, negyed óra múlva, rögtön a lemosás után kellemes meglepetés fog érni: megnyugtatja, hűsíti, frissíti és feszesíti a vékony, érzékeny bőrt és „nyitja” a tekinteted.

Fogfehérítő

Miután megetted a banánt, a banánhéj belsejével finoman dörzsöld át fogaid felszínét. Pár perc után a megszokott módon moss fogat, kíméletes, természetes fogfehérítő eljárás.

Kézápoló bőrradír

A száraz bőrt 1 banán, 1 evőkanál citromlé, 3 kiskanál tengeri só és 2 kiskanál olívaolaj keverékével finoman, gyengéden radírozhatod. Pár percig hagyd hatni a masszát bedörzsölés után, azután öblítsd le a bőrödről, sima, hidratált, egészségetől ragyogó lesz tőle a kezeden a  bőr.

Pattanástalanító

A banánhéjat a pattanásra szorítsd néhány percig, majd hideg vízzel most le, ez a kis minirituálé remek gyulladáscsökkentő, segít megküzdeni a makacs pattanásokkal.

Szőke szemöldökre

Nincs időd elszaladni a kozmetikusodhoz egy szemöldökfestésre, de zavar, hogy a szőke szemöldököd miatt szinte nem látszik a szemed, nem hangsúlyos a tekinteted?  Egy negyed banánt nyomkodj szét, pakolásként kend rá a szemöldöködre, hagyd rajta megszáradni, majd hideg vized vattapamaccsal gyengéden tisztogasd meg: szépen megszínezi a szőke szálakat, felér egy átmeneti szemöldökfestéssel. Az eredmény csak egy, maximum két napig tart!

Vitaminfeltöltésre

A banán káliumban és magnéziumban gazdag, ami jótékony hatással van a vérnyomásunkra és a szívre, káliumtartalma a csontokat is védi. Antacid-hatása van, ezáltal megvéd a gyomorfekélytől, megvastagítja a gyomor nyálkahártyáját és megvéd a gyomorsavtól.  Gazdag a pektin nevű, vízben oldódó rostban is, ezáltal jótékony hatással van az emésztésünkre.

Nyugtató hatása is van.

Triptofán nevű összetevőjének köszönhetően javítja a kedélyünket. A tévhittel ellentétben a banán segít az alakformálásban is. Remekül helyettesítheti a magas kalóriatartalmú rágcsákat, és a cukor utáni sóvárgást is enyhíti. Egy közepes méretű banán nagyjából 105 kalóriát tartalmaz, ennyivel le is tudhatjuk a nasi utáni vágyunkat. Krómot is tartalmaz, ami jótékonyan hat a fogyás beindulására. A banán gazdag A-vitaminban, ami segít fenntartani a normális látást, sőt az éjszakai látást még fejleszti is. A banán tökéletes arra, hogy segítségével  megelőzhető vagy akár kezelhető is a migrénes és más típusú fejfájás. Kitűnő magnézium forrás ugyanis, és B6- vitamintartalma is magas.

További egészséges és natúr receptek ITT!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!