Téli szépségápolás természetesen- az Endoblog.hu és a Gastrolaj trükkjei

Sziasztok!

A ma reggeli első utcára lépésem- Benit vittem oviba, Karmát pedig sétálni- inspirálta a mai bejegyzést. Karma általában elkísér bennünket az oviba, megvár előtte, és tudja jól, hogy ahogy visszaérkezem hozzá, onnantól övé a terep: megyünk a kutyafuttatóra, és ő egy órán át őrültködhet kedvére a barátaival. Igen ám, csakhogy amíg a kutyám rohangál, kergetőzik a többiekkel, addig mi gazdik egyik lábunkról a másikra himbálózva próbáljuk valahogy túlélni a mínuszokat. Elég volt egy hét ebből a reggeli programból a zord időben, hogy észrevegyem, hogy arcomon, kezemen a bőr kiszáradt, kipirosodott, húzódik.

Ha hideg van,  romlik a vérellátás, lassul az anyagcsere, csökken a bőr nedvességtartalma, könnyen felléphetnek ezek a kellemetlenségek.

A téli bőrszárazság ellenszere sokak szerint a   hidratáló krém, de ez sajnos sokszor több kárt okoz, mint hasznot, hiszen a  hidratáló krémet vizet juttatnak a bőrbe, ami a nagy hidegben megfagy, károsítva ezzel a bőr védelmi rendszerét, ráadásul ha nem valódi bio minőségűt választasz, számtalan káros anyagot is kensz egyúttal a bőrödre, amelyek onnan rövidesen felszívódnak és megjelennek a keringési rendszerben is. Az igazán jó testápolók, melyek gazdagok valódi növényi olajokban, hiszen ezek azon felül, hogy eltüntetik a kellemetlen szárazságot, hosszú időre hidratálják és táplálják bőrünket.

Alternatív megoldás lehet tehát a hidegen sajtolt növényi olajok használata, ezekről kérdeztem vendég szakértőnket, Martincsevics Gizellát a Gastrolajtól. Gizella hangsúlyozta, hogy nem csupán külsőleg tudunk tenni azért, hogy bőrünk egészséges legyen. Nagyon fontos az is, hogy ebben az időszakban milyen ételeket fogyasztunk. A hidegen sajtolt növényi olajok között találsz olyan olajokat, melyek nagyon gazdagok E-vitaminban, ezáltal segítenek bőrünk egészségének megőrzésében.

növényi olajok

Szakértőnk Összegyűjtötte azokat az olajokat, melyek igazán gazdagok E-vitaminban és amelyek jótékony hatásúak azok számára is, akik a bőrszárazságon felül egyéb bőrproblémákkal is  küzdenek , legyen az ekcéma, pikkelysömör, akné vagy akár pelenkakiütés.

Ha bőröd sokszor száraz, hámlik, esetleg gyulladt, akkor a következő olajok segíthetnek:
  1.  Szezámmagolaj
  2. Lenmagolaj
  3. Mandulaolaj
  4. Földimogyoró olaj
  5. Tökmagolaj
  6. Argán olaj
  7. Bogáncsolaj
  8. Mákolaj
  9. Szőlőmagolaj
  10. Napraforgóolaj
  11. Dióolaj
  12. Makdámia dióolaj
  13. Mogyoróolaj
  14. Pisztáciaolaj
  15. Fenyőmagolaj

téli szépségápolás természetesen

 

Használd, fogyaszd őket egészséggel!

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!