Színek ereje

Bár igyekszem a komoly tartalmakat könnyed köntösbe csomagolni itt az Endoblogon, ettől függetlenül úgy érzem, néha igazán ránk fér egy kis felüdülés, kikapcsolódás. Így most nem kutatás jön, amit el kell olvasni, nem recept, amit meg kell főzni, nem is mozgás, amit végre kell hajtani…csak egy kis kikapcsolódás.

Fogadjátok szeretettel a borongós téli időben ezt az üdítő bejegyzést a színek erejéről.

ZÖLD  A zöld a természet, a regenerálódás, a fejlődés színe. kimerültség esetén érdemes ilyen színű ruhát viselni, mert csökkentheti a fáradtságérzetet. Egyesek esküsznek nyugtató, lazító, fájdalomcsillapító hatására. Ha belegondolok, a kórházak, iskolák fala is vagy fehér, vagy halványzöld, talán van összefüggés. Mindemellett a zöld szín termékenység fokozó hatásáról is városi legendák tömkelege szól. Egyetlen kutatásokkal is bizonyított ténnyel tudok szolgálni: akik zöld tányérból esznek, kevesebb ételt fogyasztanak azoknál, akik más színű tányéron kapták ugyanazt az ételt. Diétázóknak tehát érdemes kipróbálni a „zöld tányér-módszert”.

KÉK  Ezoterikus nézetek szerint a torok-csakra színe, s mint ilyen, kedvezően hat felső légúti megbetegedések, fül-orr-gégészeti problémák esetén. Nem kerül sokba torokfájás idején kipróbálni, hamarabb gyógyulsz-e, ha kék sálat viselsz a  nyakadban. Kutatások szerint azok az emberek, akik kék ruhát viseltek, nagyobb bizalmat és szimpátiáét ébresztettek a beszélgető partnereikben a többi színnel szemben. Ergo: állásinterjúra kis fekete helyett kis kék az új kötelező!:-)

LILA   Kevert szín, kéket és pirosat is tartalmaz, emiatt kiegyensúlyozza a test jobb és bal oldalát. Nyugtat, harmóniát teremt.

SÁRGA     A sárga a napot, annak fényét, melegét szimbolizálja. Jókedvre derít, energetizál, felszabadít. A „tányéros versenyben” diéta szempontból bizony alulteljesített: akik ilyen tányérból falatoztak, jóval többet ettek, vigyázni kell tehát étvágy fokozó hatásával.

NARANCSSÁRGA    Endometriózis, de akár bármilyen más eredetű női probléma, húgyúti panaszok, felfázás, nőgyógyászati fertőzések esetén ajánlatos a narancs színű ruhák viselése. Segíti a méregtelenítő szervek munkáját is. Ami biztos: életerőt, vidámságot sugároz.

PIROS  A szerelem, szenvedély színe, a vért szimbolizálja. Izgató hatású, a piros szín láttán felgyorsul a szívverés, ezért magas vérnyomás vagy ingerültség esetén nem ajánlatos viselni.Gyulladásos betegségek esetén szintén kerülendő. Azok a  bizonyos brit kutatók megállapították, hogy a piros színű ruhát viselő nőt kívánatosabbnak értékelik a férfiak, mint ugyanazt a nőt más színű ruházatban.

Jó szín-észkedést!

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!