Szánj időt magadra! – vendég szakértő az Endoblogon, ajándék természetes arcápoló recepttel

 

A Gastrolaj angyala, az Endoblog rendszeres vendég szakértője Martincsevicsné Jenei Gizella ma az énidő fontosságáról írt Nektek. Nem is érthetnénk vele jobban egyet itt az Endoblognál sem. Fogadjátok szeretettel Gizi sorait és az ajándék receptet, amit hozott!

Eleged van már az állandó robotolásból, a stresszből és abból, hogy úgy érzed, hogy soha nincs önmagadra időd?

Érezted már úgy, hogy „jaj csak 5 percem lenne önmagamra”?
De aztán gyorsan el is hessegetted ezt a gondolatot, mert úgy érezted, hogy annyi minden van, amit el kell intézned, ami nem várhat, amit mindenképpen meg kell tenned.

Ismerős helyzet, ugye?

Sokan vagyunk úgy, hogy a hétköznapok felőrölnek bennünket és szinte már el sem igazodunk a sok tennivaló között.

Ilyenkor gyakran fáradtnak és levertnek érezzük magunkat és ahogy egyre jobban magába szippant ez a körforgás, egyre kevésbé látjuk a kiutat.

Na ilyenkor kell egy megálljt parancsolnod önmagadnak!

Hogy miért?

Azért, mert nem kínozhatod önmagad, nem élhetsz teljesítménykényszerben büntetlenül. A szervezeted előbb-utóbb jelezni fog és ha nem figyelsz ezekre a jelekre – mondván, hogy nincs időd rá – akkor bizony a szervezeted fogja behúzni a féket. Mégpedig valamilyen betegség formájában. Ha szerencséd van, akkor csak egy kisebb figyelmeztető jelet kapsz, de ha nem vetted komolyan a korábbi jeleket, akkor akár nagyobb baj is lehet.

Ha pedig eljutsz idáig, akkor meg fogsz állni. Mert nem lesz más választásod.

Én inkább azt javaslom, hogy előzd meg mindezt. Nem kell nagyon dolgokra gondolnod, nem kell azonnal feladnod az egész korábbi életedet, csupán lopj magadnak néha egy kis énidőt.

Mire gondolok pontosan?

Az énidő egy olyan dolog, amikor csak magadra figyelsz. Ha csak néhány percig is, de csak önmagaddal foglalkozol. Olyan tevékenységet végzel, ami kikapcsol, feltölt energiával.

Ilyen dolog lehet az olvasás, a zenehallgatás (de nem úgy, hogy közben ezerféle dolgot végzel), a rajzolás, a jógázás vagy akár a meditálás.

Össze tudod kötni ezt az időt például azzal, hogy nem csak a lelkedet ápolod, hanem a testedet is. Kiváló kikapcsolódás lehet egy tápláló, energizáló arcpakolás is. A hidegen sajtolt olajok között számos olyat találsz, melyek segíthetnek a fáradt bőrödön, feltöltenek energiával és értékes összetevőiknek köszönhetően segíthetnek csökkenteni a stresszt is.

A hidegen sajtolt barackmagolaj például kiváló bőrtápláló, nagyon könnyen felszívódik. Ajánlott száraz, érzékeny bőrre is és szuperül táplálja az érett bőrt.

me time

Hoztam Nektek egy olajkeverék receptet, melyet nyugodtan alkalmazhattok az arcotokon. A nedves bőrötöket masszírozzátok át az olajjal és dőljetek le néhány percig. Hagyjátok, hogy az olaj szépen felszívódjon. Nem kell lemosni, de ha nincs sok időtök és mégis szeretnétek, akkor használjatok langyos vizet a lemosáshoz.

A recept pedig a következő:

  • 6 evőkanál barackmag olaj
  • 2 teáskanál vadrózsa olaj
  • 2 teáskanál ligetszépe olaj
  • 2 kapszula E vitamin
  • 10 csepp levendula illóolaj

Nagyon zsíros a bőr esetén a barackmagolaj helyettesíthető mogyoróolajjal is.
Fontos, hogy mindig 100%-ban természetes, tiszta hidegen sajtolt olajat válasszatok, illetve arra is figyeljetek oda, hogy az illóolajak közül is a tiszta, terápiás illóolajokat keressétek.

Kellemes feltöltődést kívánok!

Köszönjük Gizinek, a Gastrolaj angyalának!

Árvai Nóra

krónikus nőbetegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

Jelentkezz be időpontért! Segítő beszélgetések: contact@endoblog.hu, 0620-2917956

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!