Stressz és endometriózis- összefüggések és megoldások

Sziasztok!

Egy krónikus betegségben kialakulásában és fennmaradásában, mint az endometriózis is, a stressznek elképesztően nagy szerepe lehet. A magasabb stressz szintet mutató nők nehezebben élik meg a tüneteket, több tünetről számolnak be, romlanak a teherbe esési esélyeik és rosszabb hangulatról, rosszabb általános közérzetről és életminőségről számolnak be.

A krónikus betegség, az esetleges fogamzási nehezítettség önmagában is feszültségkeltő tényező, így az ember könnyedén egy ördögi körben találhatja magát: minél többet stresszel, annál betegebb, de minél betegebb, annál többet aggódik. Hogyan lehet kitörni ebből a körből?

Bár mindannyian beszámoltok jószándékú tanácsokról szomszédoktól, barátoktól, munkatársaktól, sőt még néhány orvostól is, hogy kérj segítséget, mondj fel, ne dolgozz, mondj fel, válj el, ne görcsölj rá, engedd el… azért csak a 21. században élünk, tehát érthető, ha egy nő szeretne dolgozni, párkapcsolatban élni, törődni, gondoskodni. Neki is be kell fizetni a számlákat, el kell mennie szavazni, szembe kell néznie a krónikus betegség okozta pszichés, szociális és anyagi nehézségekkel,a  fájdalom vagy meddőség okozta érzelmi és fizikai teherrel. Minden mai nő szembenéz a stresszel, és ez rendjén van így, ez része a világunknak. Lehetsz saját magadnak mindent megtermelő emberiségből kivonult remete, vagy megtanulod kezelni a téged érő ingereket. Mi akkor tudunk segíteni neked, ha a fenti megoldásokból te ez utóbbit választod.

 

A tréningre ITT jelentkezhetsz a MindFulFit oldalon, vagy a contact@endoblog.hu emailcímre írott levélben.

A tréning ára 9990ft , helyszíne budapesti rendelőnk a 13. kerületi Tomori közben.

Időpont: 2018.04.28. szombat 10:30-13:00

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Nagy szeretettel várunk, tarts velünk te is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!