Endometriózis diétába illeszthető receptek

A nagy hőségre való tekintettel egy igazi nyári finomságot szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani.

Gyerekkorom nagy kedvence, ami méltatlan kiszorult mostanra az itthoni  palettáról, de valamelyik héten a piacot járva újra szerelembe estem ezzel a savanykás, hűsítő, mennyei finomsággal…

A ribizli

Ribizliből ismerünk pirosat, fehéret, feketét,legismertebb és nálunk legelterjedtebb a piros változat. Mindegyik fajta sokoldalúan használható a konyhában. Én leginkább nyersen szeretem…:-)

Mindhárom fajtája valódi vitaminbomba, de tény, hogy a fekete sokkal többet tartalmaz C-vitaminból a társainál. Két nagy kanál a bogyókból és már le is tudtad a felnőttek számára ajánlott napi C-vitamin bevitelt.

Emellett gazdag B1, B2, B6 és E  vitaminokban, kisebb mennyiségben A-vitamint, béta karotint és flavonoidokat, antioxidánsokat is tartalmaz., így jótékony hatással van daganatos megbetegedések, szív- és érrendszeri panaszok kezelésében, valamint a magas vérnyomás kialakulásának megelőzésében. Húgyúti panaszok estén a vörös áfonyához hasonlóan jótékony hatású, eredményesen alkalmazható. Biológiailag aktív vegyületei okán egyre népszerűbb a kozemtikai iparban is, gyulladásra hajlamos, vagy száraz bőr ápolójaként.

A népi orvoslás számos más betegség kezelésére is ajánlja a piros bogyós gyümölcs fogyasztását, a hagyomány szerint vizelethajtóként, székrekedésre, reumás megbetegedésekre, cukorbetegségre, a nemi élet zavaraira is jótékony hatással bírhat.

Én leginkább roboráló hatása miatt fogyasztottam endometriózisban a vérveszteség miatt, jó eredménnyel. Az már, hogy finom , és szemet gyönyörködtető, csak hab a  tortán:-)

Falatotozzatok Ti is belőle jó étvággyal, ameddig elérhető a piacokon!

Egészségetekre!

Here, info, kutatások, receptek ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!