Pszichológus önvallomás

Húsvétkor az Endoblognál mi dolgozunk, április 14-én pénteken és húsvét hétfőn is nyitva vagyunk, bár szabad időpontok már nincsenek konzira, de a személyes átvétel ugyanúgy működik ezeken a napokon is a rendelőben. Viszont április 24-vel megkezdem hosszú, három hetes szabadságomat. Ilyet még sohasem csináltam, soha nem voltam ilyen hosszú ideig távol, és nagyon izgatott vagyok, mert sok dolgot tervezek csinálni. Forgatok majd új női videókat a csodálatos horvát tengerparton, veszek fel nektek új, szuper hanganyagokat, és írok egy vadiúj könyvet is.

Emellett pihenni is fogok,  beiratkoztam festeni, felkészülök egy nagyobb távra futásban, amire sohasem gondoltam volna korábban, hogy képes lehetek.

Őrület, hogy az Endoblog elmúlt hat éves.

Őrület, hogy a tabudöntögető, akkor még teljesen ismeretlennek számító furcsa „endometriózis” nevű betegségről megjelent az első könyvem a Medicinánál. Mennyit dolgoztunk, hogy amikor ezt a fura szót hallják az emberek, tudják, miről is van szó! És igen, bátran állíthatom, hogy elértük a céljainkat.

Sosem fogom elfelejteni, min mentem keresztül.

Nem fog eltelni nap, hogy ne adjak hálát a testemnek, amiért egészséges. Hét éve még keresztül-kasul műtögették, hét éve még nem tudtam felegyenesedve járni a derékfájástól, hét éve még az is előfordult, hogy kötéltáncot jártam az élet és halál között.

Ma pedig az első maratonomra készülök:-)  Nem mondom, hogy ez olykor nem jár fájdalommal és küzdelemmel, de bizton állíthatom, jobb mulatság a kórházasdinál!

És ami a legjobb benne, hogy ez nem azért van, mert valami genetikai mutáns superwonderwomen lennék. A világon nincsen bennem semmi különleges, sőt. Messze nem. Ma például konstatáltam, hogy a kutyám ha bandázásról van szó, néha bizony telibe sz@rja, amit mondok neki. Nem is csodálom, mert ugye a kutya nem jöhet be a szobába, -csak amikor apu nincs otthon, de akkor meg persze a kanapén alhat ölembe logó fejjel, szétnyálazva a laptopomat és nem merek moccanni meg ne zavarjam édesded álmát. Szóval nem mindig hallgat rám, de azt hiszem,  nincs mit csodálkozni ezen.

karMI

Aztán meg az is van, hogy mindig elveszítem a fésűmet az edzőteremben. Egyszerűen ottmarad a tükör alatti polcon mert anyi teendő van fel kell dobni a szempillaspirált meg körülnézni hogy üres e a szekrényem meg elköszönni ugye mindenkitől hát így. Legutoljára besztrájkoltam hogy na akkor ennek nincs értelme, nem veszek többet fésűt kétnaponta, úgyhogy fésű nélkül éltem napokig. Tévéfelvételre is úgy mentem, kócosan. De azért pedikűröztettem, mert ugyetévéfelvétel lesz. És nem, nem vagyok lábmodell, pszichológus vagyok:-) Szóval érted.

Endometriózis receptkönyvet írok, ami megasiker, és emberek, nők százai érzik magukat jobban tőle, de jómagam azért elrontom a zacskós rizst. Dühömben ekkor vegán létemre négysajtos pizzát rendelek és magasról teszek a teljes kiőrlésű tésztára is. Végül  persze csak egy szeletet eszem, a többi a kutyánál landol.

(Említettem már hogy jön az Igazi Endometriózis Diéta könyv második része? Ki ne hagyd:-)))

endo dieta könyvem

Péntek este fehérbort, szombat reggel bio gyógynövényteakeveréket iszom. Fél órás áldozatos munkával összekészítem a Tesco pick up and pay bevásárlólistát, majd elfelejtek érte menni.

Mélyrelaxáció előtt tíz perc megy el arra, hogy lenémázzam minden ostoba digitális kütyümet. (Nincs valami alkalmazás arra ami egyszerre lenémáz mindent?)Megvettem az uj iphonet, ami annyiban különözött a bűntudatosan eladott régimtől, hogy piros.PIROS. Na most hogy ezt írom, komolyan elgondolkozom rajta, hogy normális vagyok-e. :-)))

Szóval elég átlag vagyok, és nekem is megvannak a magam kettyói. De -iszonyatosan sok gikszer és kanyar és nyűg és macera és endó és miegymás után – egészséges vagyok, és szeretem magam, és szeretem az életem.

A világon nincsen bennem semmi különleges. Szóval, ha nekem sikerült, akkor egészen biztos, hogy ha akarod, te is meg tudod csinálni. És ráadásul neked még segítséged is van, itt vagyunk az EndoBloggal veled, érted!

thank you

Néhány gyorshír a végére:

Nagy szeretettel várlak, bejelentkezni itt tudsz: https://endoblog.hu/eshop/booking 

Újdonságunk: hamarosan megjelenik a hatalmas sikerű Az Igazi endometriózis diéta könyv második része, haladoknak, nagyon készülünk, ez már speciális célok eléréséhez vezet, pl. ünnepnapok endometriózis diétával, várandósság és endometriózis diéta, szoptatás és endometriózis diéta, és még sok izgalmas uj téma. Hamarosan!:-)

Húsvét alkalmából minden endoShopos rendelésedhez ajándék könyvjelző, képeslap jár!:-)

Nézz be hozzánk és a tavaszi megújulás jegyében jógázz, relaxálj, meditálj,, olvass a harmoniáért, egészségért. Élvezd a csodás, napfényes tavaszi napokat.

Baráti szeretettel ölel:

Árvai Nóra

pszichológus, szakíró, perinatális szaktanácsadó,

endometriózis blog logó

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!