Paradicsomos padlizsán – endometriózis diéta recept

Egy recept, amit csak az emékeimből írok nektek. Még csak 3 éve vagyok teljesen vegán, ez a recept azoknak szól, akik bio tojást azért fogyasztanak az endometriózis diétájukban. Fogadd szeretettel!
Az Endoblogon  megszokottnál egy cseppet macerásabb és a tojás miatt” bűnösebb” recept de megéri vele pepecselni, és egyszer-egyszer belefér ennyi „vétkezés”, sőt meggyőződésem hogy kell is!:-) Kérlek, ha fogyasztasz tojást, ügyelj rá, hogy valóban bio legyen, ne hormonos tápon élő tyúltól érkező!
Hozzávalók:

2 padlizsán, 2 bio!! tojás, 2 fokhagymagyma, 40 dkg darabolt paradicsom, szárított bazsalikom, himalájai só, olívaolaj, növényi sajt

Elkészítés:

A padlizsánokat vágd fél centi vastag szeletekre. Verd fel a tojásokat, mártsd bele a padlizsánszeleteket, és forró olajban süsd aranybarnára. Készíts fűszeres paradicsomszószt!

A paradicsomot ízesítsd zúzott fokhagymával, olívaolajjal, sóval és bazsalikommal, majd forrald össze. Egy hőáló tálban fektess le egy réteg padlizsánt, locsold meg paradicsomszósszal,rakj rá vékony szeleteketa növényi sajtból. Ezt ismételgesd, rétegezd addig, amíg minden hozzávaló elfogy. A tetejére növényi sajt kerüljön! 200 fokos sütőben süsd 30-40 percig.

Egészségedre!

Árvai Nóra

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!