A következő receptet Brigi küldte nekünk e-mailben. Köszönjük szépen!
Friss paradicsom krémleves recept
- 1 kg érett ,lédús paradicsom
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd áttört fokhagyma
- 3 csipet őrölt édesköménymag
- 1 liter zöldségleves
- 1 ek. kókuszzsír vagy extra szűz olivaolaj
- vágott snidling,petrezselyem a tetejére
- ha szeretnél egy pici édesítőt (nyírfacukor)
A paradicsomok tetejét keresztben bevágjuk,és forró vízbe mártva őket lehúzzuk a héját,feldaraboljuk.
A kókuszzsíron megdinszteljük a hagymát és az édesköményt.
Hozzáadjuk a paradicsomot,és 10 percig fözzük.Felöntjük a levessel,és további 10 percig főzzük.Ha akarjuk,egy kicsit meg is édesíthetjük (nyírfacukorral )
Botmixerrel turmixoljuk és kihűtjük,zöld fűszerekkel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Árvai Nóra
Leave a Reply