Otthon elkészíthető natúr kozmetikumok

Ígéretemhez hűen ezt a hetet a saját kezűleg, otthon elkészíthető, egyszerű, filléres, méreganyagoktól mentes, természetes és hatékony kozmetikumok receptjeivel kezdjük.  első ízben kényeztető arcpakolásokkal ismerkedhetsz meg.Válaszd a bőrtipusodnak megfelelőt!

Egy tipp:

Attól, hogy valami természetes anyagból készül, még kiválthat allergén reakciót a szervezetedből.

A szomszéd néni arcbőre  például a kamillára reagál kipirosodással, feszülő, égő érzéssel, viszketéssel. Ha simeretlen összetevővel próbhálkozol, csuklód belső oldalán végezz allergia próbát. Ha este rápöttyintesz egy kis adagot, és reggel nem tapasztalsz kellemetlen tüneteket, irritációt, bátran bevetheted az új csodakencét az arcodon is.

Kellemes kikapcsolódást és szépülést kívánok!

Kamillás kényeztetés normál bőrre: 

Forrázz le két kanál kamillavirágot, majd néhány perc múltán főzd péppé egy kis vízzel, ha kihűlt pedig egyszerűen helyezd az arcodra és hagyd hatni 10-15 percig! Nagyszerűen frissít, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású pakolás. A kamilla oldja a feszültséget, enyhíti a fájdalmat, gyógyítja a gyulladt sebeket. Ha például a bőröd irritációnak volt kitéve, akkor segíthet, ha este kamillateás vattával törlöd át az arcod, reggelre máris sokkal kellemesebb érzés lesz! Fürdővízbe keverve illatos habfürdője kellemesen lazít.

Mattító arcpakolás zsírosodásra hajlamos  bőrre:

Az élesztőt kevés uborkalével keverd össze, majd vidd fel az arcodra, hagyd hatni, és száradás után dörzsöld óvatosan le róla! A pakolás nem csak nyugató és frissítő hatású de bőrradírként is kiváló!

Paradicsomos pakolás problémás bőrre

A paradicsomban lévő gyümölcssavak megszabadítanak a mitesszerektől, összehúzzák a tág pórusokat, hámlasztó hatásuknál fogva a bőrt ragyogóvá teszik. Egy érett paradicsomot vágj vékony karikákra, és borítsd be vele az arcodat. 10-15 perc után langyos vízzel öblítsd le, gyengéd mozdulatokkal töröld szárazra az arcod, majd hidratáld egy könnyű krémmel. Az is hatásos lehet, ha a paradicsompürét ásványvízzel felhígítod, és egyszerűen így kened rá a bőrödre.

Mézes pakolás mitesszeres bőrre

Ha mitesszeres a bőröd, akkor alkalmazz mézes pakolást, mely egy tojásfehérje, egy teáskanál folyós állagű  méz, és annyi zabliszt, hogy kenhető , sűrű péppé álljon össze az egész. A maszkot 10-15 perc után langyos vízzel mosd le, és puha törölkzővel gyengéden itasd fel a vizet az arcodról.

A méz  kozmetikumként használva puhává és rugalmassá teszi a bőrödet. Ha például kiszáradt, cserepes az ajkad,  kiváló gyógyír lehet rá, ha bekened mézzel és kibírod, hogy tíz percen keresztül ne nyalogasd le róla. Testápolókba keverve  bársonyossá, puhává teszi a bőrt.

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!