Mozgás!

A gyönyörű napfényes idő inspirálta  a mai mondanivalómat. Témánk a mozgás lesz, amit nem szabad elhanyagolni akkor sem, ha  krónikus beteg vagy. Aktív endós koromban nagyon megviselt többek között az is, hogy nem edzhettem, nem tudtam tornázni, mert a legkisebb fizikai igénybevételtől is vérezni kezdtem. Főleg a hasizmok megdolgoztatását kerültem el ez okból. Viszont természetes igénye minden nőnek, főleg annak, akinek életének mindig is fontos része volt a sport, hogy ha mértékkel is, de tudjon mozogni.Sokat kísérleteztem, hogy melyek azok a mozgásformák, amelyek nem okoznak ilyen panaszokat nálam.

Kifejezetten jót tett: laza úszás nem meleg vízben, jóga, azon belül is a speciálisan  nőknek kifejlesztett jóga, és- ne nevess ki- a kismama jóga. Átmozgat de nem erőltet meg túlságosan, és segít a női szervekre koncentrálnod. Amikor várandós jógában a kismamák a babájukat simogatták a pocakban a dvd-n, én a méhemet és a női szerveimet próbáltam pozitív energiával feltölteni.

Ajánlatosak továbbá a könnyed táncok,ilyen például a NIA, amit ma már nagyon sok helyen kipróbálhatsz. Az oktató mindig elmondja, hogy ha beteg vagy, csak gyengéden, kevésbé intenzíven csináld a gyakorlatokat, de hidd el, így is kellemesen elfáradsz a végére. Tempós séta, kirándulás a családdal vagy egy kiadós kutyasétáltatás- nem is hinnéd, hány kalóriát eléget, ráadásul a jó levegőn töltheted az idődet,miközben kikapcsolódsz, feltöltődsz.

Ezek a mozgásformák amellett hogy jót tesznek a testednek és az alakodat is segítenek karban tartani, lelkileg is feltöltenek és figyelmedet a női szervekre irányítják, segítenek ezen területek tudatosításában, ezáltal is elősegítve a gyógyulásodat. Jókedvűvé tesznek és fokozzák a kitartásodat, ami most bizony elkél.

Szóval nincs több kifogás, elő a túracipővel, a jógamatraccal, a fürdőcuccal és MOZGÁS!!:-)

És ne keseredj el, lesz ez még máshogyan is!Most az első számú cél a teljes gyógyulás, azután ráérsz majd feszesedni, izmosodni. Én ma már újra ezerrel pörgök és futóversenyeken indulok. Íme a bizonyíték:-) De semmi pénzért ki nem hagynám a napi kis fél óra-órás jógámat. Ha nekem sikerült, ne add fel, Neked is menni fog!

Árvai Nóra

Infók, hírek, kedvezmények, kuponok, endó közösség ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!