Női jóga endósoknak

Ezen a héten a Motivatorban arra buzdítalak Benneteket, hogy mozduljatok, moccanjatok az egészségetek érdekében. Időről időere bemutatok néhány olyan női jóga gyakorlatot, ami kifejezetten jót tesz azok számára, akik endometriózissal élnek. Csak rajtad múlik, hogy gyakorlod-e, úgyhogy hajrá!:-)

Én most egy petefészek működést serkentő, harmonizáló egyszerű ászanával szeretnék kedveskedni Nektek. Kiinduló helyzet japán ülés, azaz ülj a sarkaidra. Az ülésed legyen kényelmes és stabil, fejtetőddel nyújtózkodj meg fölfelé, egyenesítsd a tartásod. Vállad, nyakad maradjon laza. Lélegezz ebben a pozícióban, hunyd le a szemed, engedd el a gondolataidat, és figyelj befelé, önmagadra.

Majd szoríts a két tenyeredet ökölbe, és helyezd az öledbe közvetlenül a csípőcsontod alá. Lassan dőlj előre, hagyd, hogy tested súlya az alhasadnak nyomja az öklödet. Lélegezz egyenletes, mély hasi légzéssel legalább nyolc alkalommal ki és be, majd lassan, szinte csigolyáról-csigolyára haladva egyenesedj vissza kiinduló helyzetbe. Nyugodtan végezd a gyakorlatot akár minden nap.

Váljék egészségedre!

Endojóga videók ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!