Mire jó a sószegény étkezés endometriózis diétában? – endometriózis diéta recepttel

Sziasztok!

Vannak olyan helyzetek, amikor az endometriózis diétát egyéb, extra céloknak megfelelően kell módosítani, változtatni, kiegészíteni. Ilyen helyzet lehet, ha várandósságra készülsz és teherbeesési esélyeket növelnéd, ha váradós vagy vagy szoptatsz, ha egyéb betegséggel is küzdesz pl. PCOS, ha inzulinrezisztens vagy, vagy ha specifikus tünetektől szeretnél megszabadulni, pl. puffadás, vizesedés. Ezekről az állapotokról,  a speciális célokról szól az Igazi endometriózis diéta könyv második része, az Igazi Endometriózis Diéta Haladóknak.

Ez utóbbi esetben, ha hajlamos vagy ödémásodásra, vizesedésre, vagy nagyon megviselnek a prementruációs tünetek, esetleg az endometriózis a húgyutakat, vesevezetéket érintette, akkor akkor érdemes visszafogni a sófogyasztást, tested hálás lesz érte! Ha semmilyen ilyen panaszod nincs, időről időre akkor is jót tesz, ha minimálisra csökkented a sófogyasztást néhány napig, hiszen amúgy a javasoltnál sokkal többet fogyasztunk belőle.

Persze a só nélküli főzés nem egyszerű, igazi kihívás úgy játszani vele, hogy az embernek ne legyen hiányérzete evés közben.

Ez a Karfiol Curry garantáltan neked is ínyedre lesz majd!

Karfiol Curry

Hozzávalók:

  • olívaolaj vagy kókuszolaj a sütéshez
  • egy szép karfiol
  • friss gyömbér, lereszelve
  • egy kis fej vöröshagyma felaprítva
  • fűszerek, fél teáskanál mindegyikből: cayenne bors, garam masala, kurkuma
  • fagyasztott vagy beáztatott, előfőzött zöldborsó
  • egy kevés tiszta hideg víz

Elkészítés:

Az olajat hevítsd fel egy seprenyőben, a hagymád pirítsd rajta üvegesre. Tedd hozzá a gyömbért és a fűszereket. Ezután jöhet a zöldborsó és a kis virágokra szedett karfiol. Adj hozzá egy kis vizet és fedd le, közepes lángon 15 percig, gyakran kevergetve főzd addig, míg a zöldborsó megpuhul.

Az Igazi Endometriózis Diéta Haladóknak részében 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!