Kókusztejes kukoricakrémleves

 

Vasárnap már meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún, ideje elkezdeni gondolkodni azon, mi kerüljön az ünnepi asztalra. A nemrégiben közzétett felhívásra már érkezett jó pár komplett egészséges menüsor, de legtöbben csak egy-egy leves vagy desszert receptjét küldtétek el. Ezeknek is nagyon örülök, és igyekszem karácsonyig a lehető legtöbb receptet közzétenni a honlapon.

Én a saját kedvenceimmel készülök, hamarosan érkezik az Endoblogra a kókuszos kukoricakrém leves, a tökmagolajos sült zöldségek és az ánizsos-mézes gyümölcsnyárs receptje.  Izgatottan várom, vajon Te küldesz-e valami finomságot nekünk?:-)

Beküldött receptért cserébe idén igazán innovatív módon és személyre szólóan kívánhatsz Boldog Ünnepeket vagy Egészséges Új Évet szeretteidnek, hiszen ha a Tiéd is a kiválasztott finomságok között szerepel, üzenetedet megjelentetheted az Endoblogon!

Kókuszos kukorica krémleves

Hozzávalók:

  • 2 dl kókusztej,
  • 2 evőkanál
  • olívaolaj,
  • fél fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 kisebb burgonya,
  • 25 dkg zeller szára,
  • 1 sárgarépa, 25 dkg fagyasztott kukorica,
  • 2 csipet só,
  • 7 dl víz

A kókusztej zsírjából egy evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz.

Aprítsuk fel a zöldségeket, és az olajon pirítsuk össze, addig, hogy színük még ne legyen erős. Majd adjuk hozzá a többi nyersanyagot a kókusztejjel együtt, és kb. 25 perc alatt fűzzük puhára.

Ha elkészült, pürésítsük botmixerrel, és locsoljuk meg a félretett zsiradékkal.

Kész is a finom, egészséges ünnepi menü első fogása!:-)

Árvai Nóra

Finom és egészséges receptek rendszerbe foglalva a sikerért a könyveimben!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!