Vasárnap már meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún, ideje elkezdeni gondolkodni azon, mi kerüljön az ünnepi asztalra. A nemrégiben közzétett felhívásra már érkezett jó pár komplett egészséges menüsor, de legtöbben csak egy-egy leves vagy desszert receptjét küldtétek el. Ezeknek is nagyon örülök, és igyekszem karácsonyig a lehető legtöbb receptet közzétenni a honlapon.
Én a saját kedvenceimmel készülök, hamarosan érkezik az Endoblogra a kókuszos kukoricakrém leves, a tökmagolajos sült zöldségek és az ánizsos-mézes gyümölcsnyárs receptje. Izgatottan várom, vajon Te küldesz-e valami finomságot nekünk?:-)
Beküldött receptért cserébe idén igazán innovatív módon és személyre szólóan kívánhatsz Boldog Ünnepeket vagy Egészséges Új Évet szeretteidnek, hiszen ha a Tiéd is a kiválasztott finomságok között szerepel, üzenetedet megjelentetheted az Endoblogon!
Kókuszos kukorica krémleves
Hozzávalók:
- 2 dl kókusztej,
- 2 evőkanál
- olívaolaj,
- fél fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 kisebb burgonya,
- 25 dkg zeller szára,
- 1 sárgarépa, 25 dkg fagyasztott kukorica,
- 2 csipet só,
- 7 dl víz
A kókusztej zsírjából egy evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz.
Aprítsuk fel a zöldségeket, és az olajon pirítsuk össze, addig, hogy színük még ne legyen erős. Majd adjuk hozzá a többi nyersanyagot a kókusztejjel együtt, és kb. 25 perc alatt fűzzük puhára.
Ha elkészült, pürésítsük botmixerrel, és locsoljuk meg a félretett zsiradékkal.
Kész is a finom, egészséges ünnepi menü első fogása!:-)
Árvai Nóra
Finom és egészséges receptek rendszerbe foglalva a sikerért a könyveimben!
Leave a Reply