Kókusztejes köleskása recept

Legújabb felfedezésem a kókusztej: egyszerűen imádom! Eddig csak a karácsonyi menüben szerepelt (ld. régebbi blogbejegyzés: kókusztejes édeskömény leves), de nemrég óta a hétköznapok menüiben is szerepel. A következő finomság egyszerű, gyors, mégis ízletes és egészséges választás. Vegán reggeli recept ötletek érkeznek az Endoblogon!

Kókusztejes köleskása

Hozzávalók két adaghoz:

  • 1 deci köles
  • 10 deka kókusztejpor vagy 2 dl kókusztej
  • friss idénygyümölcs
  • 1 teáskanál agavé szirup
  • 6 dl víz (4+2 deci)
  • bio, natúr lekvár ha szeretnéd még ízesíteni (elhagyható, vagy gyümölcspürével helyettesíthető!)

Főzd puhára a kölest négy deci vízben, folyamatosan kevergetve azt. A kókusztejport old fel 2 deci vízben, majd öntsd hozzá a köleshez, ha már elforrt róla a víz. folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik. Hagyd kihűlni, majd óvatosan keverd bele a mézed, és ha már langyos, töltsd a kását két kisebb, hideg vízzel átöblített csészébe. Nyomkodd bele, simítsd el a  tetejét, majd borítsd egy-egy tányérra a kis kupacokat. Rendezd el rajta és mellette  a gyümölcsöket, a tetejére tegyél egy pöttyintés lekvárt vagy gyümölcspürét.

Jó étvágyat!

Árvai Nóra

endoblogger, szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó

Nézd meg az Igazi Endometriózis Diéta könyveimet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!