Kezdj el mozogni! Kifogáskezelő

Egészséges táplálkozás és mozgás- fél egészség! Így van ez krónikus betegségekkel küzdő nők esetében is. Mégis számtalanszor hallom, hogy ezért nem megy, azért nem megy…

Összeszedtem a leggyakoribb kifogásokat a testmozgás elkezdése ellenében, és néhány mondatban kíméletlenül leszámoltam velük. 🙂

 

Ki törődjön vele, ha már Te sem szereted, ápolod, figyelsz rá?  Ne feledd,a tested nap mint nap Teérted dolgozik. Megérdemli, hogy néha-néha Te is dolgozz Őérte!

1. kifogás: Nincs időm mozogni!

Tényleg nincs napi húsz perced magadra?

Vezess naplót egy hétig, amiben minden tevékenységedet feljegyzed, és így könnyen észreveszed, milyen időrabló tevékenységek tartottak fogva eddig. Váltsd ki valamelyiket 20 perc intenzív mozgással.

A kutyasétáltatás közben kocoghatsz, sorozatnézés közben végezhetsz felüléseket, olvasás közben tekerhetsz a szobakerékpáron, mehetsz biciklivel munkába vagy bevásárolni, fogmosás közben végezhetsz vádli-gyakorlatokat…Nincs lehetetlen. Gondolkozz el azon, miért fontosabb minden és mindenki a saját magadnál és az egészségednél…és ne légy rest változtatni! Ennyi a legelfoglaltabb nőknek is bele kell hogy férjen.

2. kifogás: Egyedül nem megy!

De megy, csak nem akarod eléggé.

Ha szívesebben mozogsz társaságban, szervezz a környéken futóklubot, vedd rá a barátnődet vagy a párodat hogy eljárjon veled úszni, beszélj meg randit az edzőteremben. A lehetőségek száma végtelen. Ha rászánod magad és mégis elindulsz egymagad, biztos lehetsz benne, hogy hamarosan jó ismerősökre tehetsz szert a sportolás közben.

3. kifogás: De én olyan sokat utazom…

Akkor Neked van a legkönnyebb dolgod. Szinte minden szállodában van úszómedence, fitness terem. Nincs is kellemesebb kikapcsolódás egy rohangálós, üzleti vacsorás végeláthatatlannak tűnő nap  lezárásaképpen, mint úszni néhány hosszt a medencében, tekerni egy kicsit a szobakerékpáron majd eltölteni tíz kellemes percet az infraszunában.

4. kifogás:Kisgyerek mellett ez képtelenség...

Sajnos ez sem jött be :-P. Babás jógát már a szülés után 6 héttel elkezdhetitek, de eljárhatsz babás hastáncra, baba-mama tornára is. Ha nincs a közeledben ilyen hely, rendelj baba-mama torna dvd-t, fogd a babádat és tornázzatok együtt otthon. mindkettőtök számára élvezetes élmény lesz, és igazán szórakoztató. Ahogy cseperedik a babád, ki-kimozdulhatsz egyedül is a közeli edzőterembe,amíg vigyáz rá egy órácskára a nagyi vagy a szomszéd barátnő.

Összefoghatsz a környékbeli anyukákkal is, felváltva vigyázhattok egymás csemetéire, amíg a másik kikapcsolódik.

Sok fitness teremben működik gyermek megőrző is, ha szimpatikus a felügyelő hölgy és nincs túl nagy zaj, ezt is igénybe veheted, így torna közben is ki-kinézhetsz a kicsire. Ha végképp semmi nem működik, marad  a sport-babakocsis kocogás kitörésekkel tarkítva, a nagy tempós séták a környéken, vagy az otthoni torna dvd-re amíg alszik a gyermeked.

5. kifogás: Munka után már túl fáradt vagyok bármibe is belekezdeni.
Akkor kelj fel korábban és eddz reggel. Van egy mondás, hogy akkor kell mozogni, amikor az agyad még fel sem fogja, mit csinálsz…:-) Ha van egy hosszabb ebédszüneted, vigyél magaddal edzőruhát és használd ki mozgásra!
Egy fáradt estén pedig csak elkezdeni nehéz a mozgást. Ha már belejöttél, hamarosan érzed majd a hatást, energikusabb, fittebb, jókedvűbb leszel, nem merülsz majd ki olyan könnyen.

Kifejezetten igényelni fogod a sportolást, és hiányozni fog, ha kimarad egy-egy este. Ha nagyon elgyötört vagy, akkor is fogj egy jóga dvdt és nyújtsd meg az izmaidat, relaxálj, jót fog tenni, és még mozogtál is egy keveset.

Hajrá!

Árvai Nóra

Bejelentkezés életvezetési konzultációra ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!