Endometriózis diéta recept: mandulás kelkáposzta főzelék

Ismét egy vegán, endometriózis diétába illeszthető főétel receptjét hoztam el Nektek. Zseniális, próbáld ki!

Mandulás kelkáposzta főzelék
Hozzávalók:
  • 40 dkg kelkáposzta,
  • 2 db burgonya,
  • két csipet  himalájai só,
  • 2 dl mandulatejszín,
  • 2 marék natúr mandula,
  • egy fej vöröshagyma,
  • két csipet őrölt kömény
Elkészítés:

Mosd meg, darabold fel a kelkáposztát, a krumplit vágd kockákra. A vöröshagymát alaposan mosd meg. Tedd őket egy lábasba, öntsd fel fél liter vízzel, fűszerezd a sóval, köménnyel. Főzd fedő alatt puhára, ez kb. negyed órát vesz igénybe.

A levét öntsd le, tedd félre, hátha kell majd a hígításhoz.A káposzta  mintegy felét vedd ki egy mély edénybe, add hozzá a mandulatejszínt és turmixold össze. Öntsd vissza a képosztára, keverd össze, még egyszer forrald fel, majd vedd le a tűzről. A mandulát pirítsd meg, és tálaláskor díszítsd vele a főzeléket.

Árvai Nóra

További receptek az endometriózis diétádhoz, és RENDSZER, hogy ezúttal tényleg sikerüljön ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!