Ismét egy vegán, endometriózis diétába illeszthető főétel receptjét hoztam el Nektek. Zseniális, próbáld ki!
Mandulás kelkáposzta főzelék
Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta,
- 2 db burgonya,
- két csipet himalájai só,
- 2 dl mandulatejszín,
- 2 marék natúr mandula,
- egy fej vöröshagyma,
- két csipet őrölt kömény
Elkészítés:
Mosd meg, darabold fel a kelkáposztát, a krumplit vágd kockákra. A vöröshagymát alaposan mosd meg. Tedd őket egy lábasba, öntsd fel fél liter vízzel, fűszerezd a sóval, köménnyel. Főzd fedő alatt puhára, ez kb. negyed órát vesz igénybe.
A levét öntsd le, tedd félre, hátha kell majd a hígításhoz.A káposzta mintegy felét vedd ki egy mély edénybe, add hozzá a mandulatejszínt és turmixold össze. Öntsd vissza a képosztára, keverd össze, még egyszer forrald fel, majd vedd le a tűzről. A mandulát pirítsd meg, és tálaláskor díszítsd vele a főzeléket.
Árvai Nóra
További receptek az endometriózis diétádhoz, és RENDSZER, hogy ezúttal tényleg sikerüljön ITT
Leave a Reply