Ma az Endoblogos recepttáradad egy újabb finom, gyorsan elkészíthető és egészséges fogással gazdagítjuk. Fogadd szeretettel!
Hozzávalók:
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 1,5 dl rizstejszín vagy zabtejszín
- 3 dl szénsavmentes ásványvíz
- fűszerek: kevés himaájai só, tárkony, őrölt fekete és fehér bors, bazsalikom, szárított medvehagyma, fokhagymapor
- 1 citrom leve frissen facsarva
- egy fej nagyobb karfiol
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és kókuszolajon pirítsd meg, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Nem túl nagy lángon, fedő alatt párold, elegendő szokott lenni mindössze pár perc. Amikor már jó puha, saját levével, a magtejszínnel, a fűszerekkel és a citrom levével turmixgépben vagy botmixerrel kutyuld össze alaposan, és ha csomómentes, már tálalhatod is főzelékként azon melegében.
Extra tipp: Teljesen ugyanezt a receptet alkalmazva, csak egy minimáisan sűrűbbre készítve szószként is használhatod a fentieket. Ekkor ha diétádtól függően teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tésztához is keverheted, vagy teljes kiőrlésű rozskenyérre/gluténmentes kenyérre is kenheted.
További finom és egészséges receptek az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!
Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó
Bejelentkezés:
Leave a Reply