Karácsony 2020 – Meglepetések az EndoBlogtól

Imádom az évnek ezt a szakaszát.

Szeretem a készülődést, a fényeket, az illatokat. Szeretem tervezgetni, kit mivel lepek meg, legyen szó a családtagjaimról, barátaimról vagy az EndoShop vásárlóiról- senkiről nem feledkezem meg. Mentes szaloncukrot, bejglit kap a hölgy a postán, aki mindig olyan kedves, amikor meglát egyensúlyozni a rengeteg csomaghalom alatt, az iskolai portás, aki mindig kiszalad megsimogatni Karma kutyát délutánonként, amikor várjuk a Kisgazdit, a recepciós, a biztonsági őr, és mindenki, akinek legalább egy évben egyszer szeretném megköszönni és kifejezni, hogy mennyire örülök egyszerűen annak, hogy vannak.

Ebben az évben rendhagyó karácsonyra készülünk. Egy kicsit mindannyiunk fejében ott motoszkál: hogy lesz idén az ünnep? Tudunk-e találkozni, merünk-e találkozni a szüleinkkel, nagyszüleinkkel?

Ha nem, hogyan tudunk mégis kapcsolódni? Hogyan tudjuk kihozni  maximumot így is a karácsonyból?

Ha igen, hogyan érezhetjük magunkat- s főképpen őket- biztonságban, hogy valóban felhőtlenül teljen az ünnep?

  • Igaz, nem ott vásároltam, de akkor is, a hangulat, a fények, az illatok miatt minden évben kötelező program volt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár– idén ők voltak az elsők, akik jelezték: idén turisták hiányában egészen egyszerűen nem éri meg nekik kibérelni a faházikókat. A karácsonyi vásározás elmarad.
  • Tömött bevásárlóközpontok, sorbaállás, lökdösődés- ez egyértelműen felejtős- mondjuk talán ez az, amit  a legkevésébé bánunk! 😀  Viccet félretéve: ha valóban Ausztria példáját követi Magyarország, ott most a bevásárlóközpontok is bezárnak.
  • Utazás. Nagyon sokan az ünnepi időszakban elutaznak kikapcsolódni, szilveszterezni. Sokaknak élnek külföldön a szerettei, rokonai. Mi is minden évben kiutazunk Franciaországba, hogy az ünnep egyik felét a családunk francia ágával töltsük. Idén ez is megvalósíthatatlannak tűnik.
  • Családok együtt ünneplése. Általában van valaki, aki a karácsonyi lakoma felelőse, akinél összegyűlik a család apraja-nagyja. Sokszor ezek az idősödő szülők, akikhez hazalátogatnak a gyerekeik a saját családjukkal. Ez legalább három háztartás találkozása egyetlen zárt térben, ami világjárvány idején nem javasolt. De akkor mégis mi legyen?
  • Magány.Mi lesz az öreg, egyedül élő szülővel, egyedül tölti az ünnepet, gyermekeitől, unokáitól távol? Mi lesz az egyedül élő, szingli fiatal lánnyal: ő se mehet haza a szülői házba, mert potenciális veszélyforrás?
  • Egyet nem értés, sértődések. Ha a család különböző tagjai eltérően gondolkodnak a helyes hozzáállással kapcsolatban, akkor jönnek  félreértések, sértődések. Ha a fiatal aggodalomból , szeretetből, féltésből jobbnak látja nem meglátogatni a szüleit, nagyszüleit, azt lehet, hogy a másik oldal elhanyagolásként, magára hagyásként élheti meg, ha nincs megfelelő kommunikáció és alternatív kapcsolódási megoldások.

Milyen karácsonyt tartogat számunkra 2020?

Az igazság az, hogy ha most nem figyelünk oda, nem készülünk tudatosan, akkor nem túl jók a karácsonyi kilátások.

Én nagyon szeretném, ha felhőtlenül, szeretetben, nyugalomban tudnátok ünnepelni. Küzdöttetek eleget egész évben, ismerem a történeteiteket, kihívásaitokat, tudom, hogy nagyon kell, hogy jöjjön most valami jó, szép, feltöltő élmény.

A következőkkel készültem a számotokra, hogy így legyen:

  1. Ennek érdekében írtam egy Karácsony korona idején című ebookot, amit mindenki számára elérhetővé teszek, az EndoMail-en juthatsz hozzá.
  2. Ezenkívül amivel még készültem erre  karácsonyi időszakra, az két tévé szereplés, amiben praktikus tippeket kaptok arra, mit csináljatok, ha ideén esetleg egyedül kell töltened az ünnepet, kiküldöm majd a felvételek linkjeit, amit elérhetővé válik.
  3. Stresszmentes Karácsony Kiskönyvemet is aktualizáltam,  rengeteg hasznos gyakorlati tippet kapsz benne akkor, ha endometriózissal élsz, szeretnél endometriózis diéta-barát menüterveket, szeretnéd kibírni az ünnepeket szomorúság nélkül akkor is, ha idén nincs még baba a fa alatt, ha szeretnél tenni az egészségedért is az ünnepek alatt,  és megtervezni a jövő évedet. Nagyon összetett kis kiadvány ez, az ünnepekre való készülés és karácsonyi ünnepek alatt is. Most ajándék letölthető karácsonyi tervezőkkel egészítettem ki neked, hogy mindenre időben gondolhass.
  4. Készítettem egy online programot  számotokra, akiknek kezd tele lenni a hócipője a korlátozásokkal, nehézségekkel, akinek nehéz  a home office, a gyerek is otthonról tanul, kellene gy kis segítség a rutinok kialakításához és ahhoz, hogy hogyan kezeld az ezzel kapcsolatos aggodalmaidat. A „Hogyan őrizd meg a józan eszedet pandémia idején” online tréning a Tanulószobában elérhető ITT!
  5. Jótékonykodás: csináltam egy online tréninget kiégés ellen, azért hogy bírják a sarat a frontvonalban dolgozóink, orvosok, ápolók, és a gyermekvédelemben dolgozók. Ez a tréning  természetesen ingyenes, és az intézmények vezetői vehetik igénybe az alkalmazottaik számára. Te is gondolkodj el, miképpen segíthetsz, időddel, tudásoddal, bármivel a nehéz helyzetben lévőknek, hiszen jótékonykodás segít azokon is, akiknek segítesz vele, de téged is jobb kedvűvé varázsol!
  6. Készültem egy kis meglepetéssel az EndoBlog olvasóinak, az EndoShop vásárlóinknak is: idén először elérhető az EndoBlog Karácsonyi Kereke! Gyere, jutsz te is, izgulj, mint egy gyerek, és örülj az értékes ajándékoknak! Naponta egyszer pörgetheted meg a kereket ITT 
  7. És a legnagyobb meglepetés, hogy mától elérhető az EndoBoz Karácsonyi Verziója! Gyönyörű ajándék magadnak vagy szerettednek. Idén először nem csak magam, hanem partnereink is rengeteg meglepetést rejtettek el neked  dobozva. Fantasztikusan fog mutatni a fa alatt, igazi élmény lesz már bontogatni is, hát aztán beleveszni a sok csodába, amit tartogat! Fogadd szeretettel az EndoBoz Karácsony 2020 Editiont! 

Boldog Ünnepi készülődést Kívánok! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!