Itt az eperszezon: miért edd endometriózisban?

Ebben a bejegyzésben annak a kérdésnek megyünk utána, mire jó az eper, miért érdemes fogyasztani endometriózis diétában is. Extraként új , ezúttal epres receptekkel is kiegészül az eddigi Endoblogos recepptárad. Fogadd szeretettel legújabb cikkünket!

Az eper hihetetlenül finom, édes csemege, kellemes kísérője baráti beszélgetéseknek és romantikus összebújásoknak is. Gazdag A-, C-, E- és K- vitaminban, és többféle B-vitamint is tartalmaz, ami idegnyugtató, görcsoldó hatású, így endometriózisban kifejezetten javallott a fogyasztása- nyersen, édesítés nélkül. Ezt a jótékony hatását fokozza a magnézium és kálium tartalma, de emellett foszfor, szelén, mangán, fluor és réz is van benne. Antioxidáns hatású, tehát a káros szabad gyökök ellensége, vízben oldódó élelmi rostjai, pl. a pektin pedig az alakformálásban segítenek, gátolova a zsírok felszívódását.

Nyári hűsítő epres limonádé

Hozzávalók: szénsavmentes ásványvíz vagy tisztított víz, friss mentalevelek, egy csipetnyi stevia vagy nyírfacukor (elhagyható), 1 lime, 1 citrom,3-4 szem eper

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, szeleteld fel, az epret félbe, a limeot és a citromot vékony karikákra. Vegyél egy nagy kancsót, ha akarsz tegyél bele jégkockákat, szórd bele a gyümölcsöket, öntsd rá a vizet, – ha édesen szereted, először keverd el az édesítőszert a vízben.

Kellemes hűsölést!

További finom és egészséges receptek endometriózis diétában az új könyveimben!

Árvai Nóra

szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó,

www.noraarvai.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!