Erősítő fogások télvíz idejére

Végre megérkezett hozzánk is a tél, a hideg és a hóesés.   Olyan ételeket, italokat mutatok most be, amelyeket amellett, hogy bátran fogyaszthatsz endometriózis mellett, még jólesően át is melengetik tested-lelked. Megfázás esetén nélkülözhetetlenek! Jó étvágyat hozzájuk!:-)

Gyömbértea

Hozzávalók: 1 citrom leve, egy darab gyömbér(3-4 cm-es darabka), méz ízlés szerint, 2 liter forró víz

Tisztítsd meg a  gyömbért, darabold egészen vékonyra, tedd a vízbe, és miután felforrt, még 5 percig főzd. Ha gyakran fája  fejed, érdemes leszűrni, hogy ne legyen túl intenzív az íze a teának, ha bírod a csípőset, nem kell szűrnöd, a teában hagyhatod a gyömbért. Ízesítsd kedved szerint mézzel, facsart citrom levével. Így lesz igazi vitamin bomba, segít felvenni a verseny a náthával, megfázassal, legfinomabb gyógyszere a köhögésnek.

Forró minestrone leves

A minestrone egy méltán nevezetes olasz eredetű leves, számos változata létezik. Én így készítem:

Hozzávalók: 2 ek extra szűz olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 közepes paradicsom reszelve vagy 2 dl paradicsomlé, 2 ek apróra vágott bazsalikomlevél, 1 közepes sárga- és egy fehérrépa  megtisztítva, kis kockákra vágva, 2 kicsi cukkini szeletelve, 2 kisebb krumpli meghámozva, felkockázva, 1,5 dl zöldborsó, 1 zeller szára kockára vágva, 1 kiskanál fehérbors, 1 evőkanál friss,a próra vágott pertrezselyem, ízlés szerint kevéske só

Egy fazékban hevítsd az olajat, pírítsd benne a zúzott fokhagymát,majd add hozzá a paradicsomot, a bazsalikomot, a petrezselymet, és a vizet. Miután a  víz felforrt, vedd kisebbre a lángot. Add hozzá a sárga- és a fehérrépát, a zellerszárat, a krumplit, a cukkinit, a zöldborsót,sózd, borsozd. Ha esetleg tésztát is szeretnél beletenni, akkor azt tíz perc elteltével szórd bele.  Újabb tíz perc múlva ellenőrizd, hogy megpuhult-e a borsó,a  burgonya, ha igen, zárd el a lángot. Melegen tálald!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!