Húgyúti problémák kezlése természetesen

Vendég szakértőnket, Máthé Fanni aromaterapeutát kérdeztem arról, milyen megoldást tud javasolni a köznyelvben felfázásnak hívott kellemetlen tünetegyüttes kezelésére. Fogadjátok szeretettel!

„Egyszer csak azon kapod magad, hogy folyamatosan a mellékhelységbe jársz?  Igen, észrevétlenül fel lehet fázni, elég csak egy hűvösebb –akár nyári- este, amikor kicsit fáztál, vagy, ha egy kicsit kilóg a derekad.  Ha pedig nem kapcsolsz időben, akkor már nyakig benne is lehetsz a hólyaghurutban. Vannak nők, akik érzékenyebbek erre, szerencsére természetes megoldással elejét lehet venni a komolyabb problémáknak.

Itt egy egyszerűen elkészíthető illóolajos keverék receptje, melyet könnyen összeállíthatsz magadnak:

Egy 20ml-s, sötét üvegcsébe (ún. barna folyadéküvegbe) tegyél

–          15 ml hidegen sajtolt sárgabarackmag olajat (HV Prunus armeniaca),

–          60 csepp=2ml teafa (HE Melaleuca alternifolia) illóolajat, 

–          60 csepp =2ml pálmarózsa (HE Cymbopogon martinii) illóolajat

–          30 csepp=1ml angol levendula (HE Lavandula intermedia x super) illóolajat.

Óvatosan keverd össze, majd 8 napon át naponta 5x 8-10 cseppel kend be az alhasad területét.

Ebben az időszakban sokat segít a tengeri sós-illóolajos ülőfürdő, (de a lábfürdő is). 3-4 evőkanál tengeri sóra tegyél 4-4-4 cseppet a fenti illóolajokból, keverd el langyos vízben és 20percet ülj benne.

Szeretném hangsúlyozni, hogy a fenti recepthez terápiás célra alkalmas illóolajat használj. Silány minőségű illóolajjal egyrészt nem lesz hatékony a keverék, másrészt egyéb problémákat okozhat.

Fontos még, hogy ilyenkor igyál sok folyadékot, valamint fogyassz „mindent, ami vörös és fekete”, kivéve tea és kávé. Tehát szóba jöhet a fekete ribizli, feketeáfonya, szeder, cékla, gránátalma, görögdinnye.”

Árvai Nóra

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!