Hétfői reggeli babamüzli

Ezért ma egy nagyon egyszerű, mégis finom és egészséges, gyógyító, energetizáló étel receptjét szeretném Nektek megmutatni. Eredetileg a kisfiamnak csináltam, amikor még baba volt, ezért itthon a mai napig Babamüzli néven fut ez a finomság.

Babamüzli

Hozzávalók:

  • zabpehely,
  • rizstej,
  • alma,
  • körte,
  • almalé vagy víz,
  • mazsola  ízlés szerinti mennyiségben

Áztassuk be a zabot előző este, de minimálisan néhány órára. Mossuk meg, magozzuk ki, daraboljuk fel a  gyümölcsöket. Tegyük az almát és a körtét egy serpenyőbe, öntsük rá a vizet vagy a frissen facsart almalevet, s fedő alatt pároljuk néhány percig. Húzzuk le a tűzről és törjük össze villával. Keverjük össze a beáztatott zabot a mazsolával, végül adjuk hozzá a gyümölcspürét. Kész is, ennyi az egész.

Jó étvágyat, szép reggelt kívánok!

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!