Ha unod a barna rizst

Semmi baj nincs a barna rizzsel, sőt, egészséges és tápláló étel, de sokan írtátok nekem mostanában, hogy már tele van vele  a hócipőtök. Jó, ha minél színesebbé, változatosabbá tudod tenni a  táplálkozásodat, és így nem unsz rá az egyébként remek, de hosszútávon bizony egyhangúvá váló étkekre. Úgyhogy most következzen néhány köret-recept, amit bátran bevethetsz a barna rizs és a köles helyett!

Mentás bulgur

Himalájai sós vízben főzz puhára egy bögre bulgurt, vágj apróra egy kisebb vöröshagymát, friss mentát ízlésed szerint, majd keverd össze egy kiskanál szezámolajjal és a főtt bulgurral. Tálald ízésesen szép salátalevelekkel!

Árpagyöngy szárított paradicsommal

Hozzávalók: 3 evőkanál kókuszzsír, 1,5 pohár árpagyöngy, 1 csokor újhagyma, 10 darab olajban eltett, szárított paradicsom, ízlés szerint natúr zöldfűszer keverék, himalájai só, őrölt bors, 1,5 liter víz

Tedd egy lábasba  a kókuszzsírt, forrósítsuk fel, majd add hozzá az összevágott újhagymát, párold pár percig. Add hozzá az árpagyöngyöt, fűszerezzükk a natúr keverékkel, keverd az összekockázott szárított paradicsomot, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy ellepje. Himalájai sóval, őrölt borssal ízesítsd. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzd 30-35 percig, míg az árpagyöngy puha nem lesz. A főzővizet mindig kis adagokban pótold. Akkor a legfinomabb, ha az elkészült étel nem túl száraz, hanem leveses lesz.

 

Csicsóka tökmagolajjal

Főzz meg néhány szem csicsókát, szeleteld fel, forgasd át 3 evőkanál tökmagolajjal, egy kevéske reszelt gyömbérrel sé himalájai sóval, végezetül szórd meg tökmaggal és friss, apróra vágott korianderrel!

Egészségedre!

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!