Semmi baj nincs a barna rizzsel, sőt, egészséges és tápláló étel, de sokan írtátok nekem mostanában, hogy már tele van vele a hócipőtök. Jó, ha minél színesebbé, változatosabbá tudod tenni a táplálkozásodat, és így nem unsz rá az egyébként remek, de hosszútávon bizony egyhangúvá váló étkekre. Úgyhogy most következzen néhány köret-recept, amit bátran bevethetsz a barna rizs és a köles helyett!
Mentás bulgur
Himalájai sós vízben főzz puhára egy bögre bulgurt, vágj apróra egy kisebb vöröshagymát, friss mentát ízlésed szerint, majd keverd össze egy kiskanál szezámolajjal és a főtt bulgurral. Tálald ízésesen szép salátalevelekkel!
Árpagyöngy szárított paradicsommal
Hozzávalók: 3 evőkanál kókuszzsír, 1,5 pohár árpagyöngy, 1 csokor újhagyma, 10 darab olajban eltett, szárított paradicsom, ízlés szerint natúr zöldfűszer keverék, himalájai só, őrölt bors, 1,5 liter víz
Tedd egy lábasba a kókuszzsírt, forrósítsuk fel, majd add hozzá az összevágott újhagymát, párold pár percig. Add hozzá az árpagyöngyöt, fűszerezzükk a natúr keverékkel, keverd az összekockázott szárított paradicsomot, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy ellepje. Himalájai sóval, őrölt borssal ízesítsd. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzd 30-35 percig, míg az árpagyöngy puha nem lesz. A főzővizet mindig kis adagokban pótold. Akkor a legfinomabb, ha az elkészült étel nem túl száraz, hanem leveses lesz.
Csicsóka tökmagolajjal
Főzz meg néhány szem csicsókát, szeleteld fel, forgasd át 3 evőkanál tökmagolajjal, egy kevéske reszelt gyömbérrel sé himalájai sóval, végezetül szórd meg tökmaggal és friss, apróra vágott korianderrel!
Egészségedre!
Árvai Nóra
Leave a Reply