Újabb mennyei finomsággal gyarapítom az Endoblogon elérhető receptek számát.
Ezúttal hirtelen indíttatásból a saját mai ebédünk receptjét osztom meg veletek, tehát a kaja letesztelve, és jelentem, nagyon finom!
Kókuszos-kurkumás vöröslencse főzelék
Hozzávalók:
egy kis zacskó vöröslencse, (400g) 4 dl kókusztej vagy 4dl vízhez hozzáadott 4 ek. kókusztejpor, kurkuma, só, 3 evőkanál sűrített paradicsom konzerv, 1 fej vöröshagyma, olívaolaj
Elkészítés:
Hevítsd az olívaolajat, majd dinszteld üvegesre a vöröshagymát az olajon.
Add hozzá a kókusztejet, (A kókusztejet helyettesítheted vízzel elkevert kókusztejporral is.), és a vöröslencsét is. A vöröslencsét nem kell előre beáztatni, 20-25 perc alatt megfő, megpuhul magától is.
Fűszerezd ízlés szerint, add hozzá a sót, kurkumát. Rántást nem igényel, nagyszerűen be tudod sűríteni 2-3 evőkanál sűrített paradicsom konzervvel.
Vedd le a lángot, amikor belekevered, utána főzd tovább míg teljesen meg nem puhul a lencse. Hagyd kicsit hűlni, majd turmixold pépesre. Ízlés szerint zöldfűszerrel meghintve tálalhatod.
Nagyon hamar elkészül, nem pepecselős étel, és ízlik még a gyereknek is, ami főzelék kategóriában azért lássuk be, nagy szó.
A kurkuma jellegzetes, markánst ízt ad neki. Javaslom a kurkumát próbáld becsempészni a konyhádba, mert amellett hogy finom, nagyon egészséges is, ráadásul görcsoldó- és gyulladásgátló hatásáról régóta ismert, tehát endometriózisban kifejezetten hasznos a fogyasztása. Ezenkívül májvédő, vérhigító, antioxidáns hatású, és jelentős szerepet tulajdonítanak neki a hormonfüggő rákok kialakulásának megelőzésében és gyógyításában. Egyszóval tud valamit.:-)
Jó étvágyat!
Szeretettel:
Árvai Nóra
Az Igazi endometriózis diéta receptkönyvek ITT elérhetőek
Leave a Reply