Görcsoldás illóolajokkal – hogy a nehéz napok is könnyebben teljenek

Ezen a napon  vendég szakértőnk, az Aromillo aromaterapeutája ad neked tanácsaokat, hasznos infókat arról, miként használhatod az illóolajokat az endometriózis okozta görcsök természetes kezelésére.Fogadjátok szeretettel!

A mindennapjainkban különböző okok miatt görcsölhetünk, melynek a kiváltó oka lehet pszichés vagy fizikai. Érezheted a gyomrodba (stressz), az izmokban, de nőként rögtön a menstruációs görcs is a lista élén van.

Rengeteg nő szenved a menstruáció idején alhasi görcsöktől, deréktáji fájdalmaktól, különösen az első egy-két napban. Olyannyira, hogy nem is gondolnád, milyen sokan nem tudnak aznap dolgozni/iskolába, mert annyira rosszul vannak. Ennek enyhítésére lehet mindenféle pirulákat bekapkodni, azonban vannak természetes megoldások.

Számos, kifejezetten női-nőies illóolaj is van, mellyel különböző női problémákat rendkívül hatékony módon lehet kezelni. Szeretném, ha az illóolajok használatával kapcsolatos örömömben te is osztozhatnál, így ebben a cikkben írtam Neked, – kifejezetten az EndoBlog olvasójának- is egy illóolajos receptet, hogy könnyebben, lehetőleg görcsök és fájdalom nélkül teljen menstruáció időszaka.

Egy 30ml-s gyógyszertárban kapható üvegcsében keverd össze az alábbiakat:
Illóolajok:

20 csepp Ylang –ylang (Cananga odorata)

30 csepp Muskotályzsálya (Salvia sclarea)

15 Majoranna (Origanum majorana)

45 Orvosi levendula (Lavandula officinalis/angustifolia)

30 Keserűnarancs levél = Petit grain (Citrus aurantium feuille)

30 csepp Kajeputfa (Melaleuca cajeputii)
Majd töltsd fel az üveget hidegen sajtolt növényi olajjal! A legjobb választás ebben az esetben a sárgabarackmag, a meggymag vagy a mandulaolaj, melyből kb. 25 ml szükséges.

A keverékből naponta 3-4x, alkalmanként 10-12 cseppet finoman masszírozz az alhasi tájékra, valamint ha érzékeny, akkor a derekadra is. A keveréket a várható menstruáció előtt napokban is már használhatod, mert a benne lévő kifejezett női illóolajok segítenek feloldani a benned lévő feszültséget, mely a nőiségeddel, de a nehéz napok eljövetelével is kapcsolatos lehet.

Köszönjük szakértőnknek, Máthé Fanninak!

Könyvek, infotermékek ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!