Endometriózis diéta recept- Pisztáciás gesztenyeleves

Most, az óraátállítás után már igazán hosszúak az esték. Ilyenkor szívesebben szánunk kicsit több időt a melegítő finomságok elkészítésére és elfogyasztására. A következőkben a Pisztáciás gesztenyeleves receptjével ismerkedhettek meg. Ünnepi fogásnak is megfelelő választás!

Pisztáciás gesztenyeleves

Hozzávalók: 75 dkg burgonya, 8 és fél  dl zöldség alaplé, 25 dkg tisztított,előfőzött gesztenye, 5 dkg pisztácia (héjas), 5 dkg nyírfacukor, 1 dl rizstejszín, himalája só, bors ízlés szt.

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd gerezdekre, a gesztenyéket felezd el. A zöldség alaplében tedd fel őket főni kb. 25 percig. Ha kell, fűszerezd himalája sóval, borssal. A pisztáciát pucold meg, aprítsd durvára, a nyírfacukot olvaszd fel kis lángon, forgasd bele a pisztáciát, tedd félre hűlni. Amikor a gesztenye és a burgonya megpuhult, vedd le a tűzről, és kézi mixerrel pürésítsd. A rizstejszínnel keverd simára, még egyszer forrald fel, majd a karamellizált pisztáciával megszórva tálald.

 

Jó étvágyat!

 

Árvai Nóra

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!