Hogyan éld túl, ha fáj?

Megint hétfő…- mondaná a legtöbb ember, de nem mi!Nekünk ugyanis itt a Monday Motivátor, immáron harmadik alkalommal. Az elmúlt  héten természetes fájdalomcsillapító praktikákat kerestem az elküldött leveleitek között, így született meg a mai bejegyzés.  Nagyon ötletes módszerekre találtam, néhányat alább olvashattok is.   továbbra is kérlek Benneteket,  küldjétek az endó-túlélő receptjeiteket a contact@endoblog.hu-ra, keresztnévvel, életkorotokat feltüntetve. Nagyon köszönöm nemcsaka  magam, de  a többi blogolvasó nevében is!

Marcsi, 41 ”  Ha rám törnek a  nagyon erős görcsök, én megpróbálok lefeküdni a hátamra, és talpra húzni a térdeimet. Így valahogy elviselhetőbb. Sokszor viszont, amikor szúró fájdalmat érzek, akkor menni jobb, mászkálni, tenni-venni, csak ülni, feküdni ne kelljen. Fájdalomcsillapítót már nem használok, nem veszem hasznát egyáltalán.”

Ágnes, 28 ” Ha tehetem, elmegyek úszni. A közelben van az uszoda, nem nagy távolság, elvonszolom magam odáig, s a vízben már jobban is vagyok.”

Enikő, 29  „Ha nagyon fáj, akkor próbálom nem elhagyni magamat. Nem szabad a fájdalomra koncentrálni. Igyekszem lefoglalni magamat,nekiállok főzni, vagy megpróbálok olvvasni. Persze, olyan is volt már, hogy belebőgtem a fazékba. Nem baj. Csinálni kell.”

Tamara, 24 „Lekekszem az ágyba az bögre meleg teával, meleg vizes palackkal, és addig kucorgom a hasamat melegítve, amíg jobban nem leszek.”

Imola, 32 ” Megpróbálom elterelni a gondolataimat. Sétálni megyek a kutyáimmal. Vagy biciklire pattanok, néha a tekerés kimondottan jót tesz a fájdalom ellen.”

Gergő, 33 ” Szerintem ez egy olyan blog, ahol férfiaknak is létjogosultsága van tájékozódni. A párom mutatta a párkapcsolatos cikkedet, azóta olvasom én is a blogot. Remélem, nem gond , ha én is írok egy-két tippet, mint kívülálló, de talán nem is annyira, mert naponta találkozom az itt leírtakkal én is  a feleségem kapcsán.  Az már biztos, hogy őt, ha fájdalmai vannak, békén kell hagyni magában, nem szeretni, ha percenkét odarohangálok kérdezni, hogy van, aggodalmaskodni.  Legjobb ha csak hagyom, vagy néha odamegyek és megsimogatom.  az, hogy érezze, törődöm vele, és együttérzek.

Merci, 21, „Beülni egy jó meleg teli kád vízbe, néha még beleöntök a fürdővízbe egy kiló konyhasót is, állítólag tisztít, fertőtlenít. Nekem ez a  módszere remekül bevált görcsök ellen.”

Anna, 40   „Van néhány jógagyakorlat kifejezetten görcsös menstruáció idejére, nekem nagyon bejött.”

Fájdalommentes, csodaszép hetet kívánok Nektek!

Várom továbbra is történeteiteket, tippjeiteket!

Szeretettel:

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!