Esőmeditáció

Hirtelen tört ránk a hétvégén a rossz idő. Ilyenkor könnyebben belesüppedünk a borongós gondolatokba, sokszor kimozdulni sincs kedvünk, hiszen hűvös van és esik az eső…

Ráadásul az erős fronthatás általában megviseli az embereket,  azokat pedig pláne, akik krónikus betegséggel élnek.( Ha felerősödtek volna  a tüneteid,  ajánlom figyelmedbe egy régebbi bejegyzésemet a blogon:              https://endoblog.hu/endometriozis-blog/megvisel-a-front-tegyel-ellene        )

Én most mégis arra biztatnálak Benneteket, hogy használjátok ki, és fordítsátok magatok hasznára a zimankót. Ne hagyjátok érdemtelenül elszállni a napot! Legtöbbször, amikor alig sikerül rávenni magad arra, hogy elindulj valahova, akkor érzed magad a legjobban, és utólag örülsz, hogy megtetted! Ha elmész egy uszodába, igazán nem zavar, hogy kint esik az eső, sőt, sajátos hangulata van!

Egy kellemes vígjáték a moziban kikapcsol és megnevettet. Ha mégis az otthon maradás mellett döntesz, akkor se csak bánatosan nézegesd az ablakból a viharfelhőket, hanem végezd el azokat a teendőidet, amire m ár régen nem tudtál időt szakítani. Szortírozd ki a ruhásszekrényeket,  csináld meg  a  régóta halogatott nagytakarítást.

Főzz egy mennyei vasárnapi ebédet, ülj le és engedd meg magadnak azt a luxust, hogy kapkodás, sietség nélkül élvezed az étkezést.

Hihetetlenül kikapcsol és feltölt a következő egyszerű kis gyakorlat: teríts egy jógaszőnyeget vagy polifoamot az ablak alá, feküdj rá, takarózz be egy puha pléddel, nyisd résnyire az ablakot és hallgasd, ahogy az esőcseppek kopognak a párkányon.

Semmi másra ne figyelj, csak erre a monoton, ritmusos hangra. Gondolatban képzeld el, ahogy az eső lemos, elmos mindent, amire már nincs szükség, helyet terem az újnak, a frissnek, az életnek, s legyél hálás  neki ezért! Ez a rövidke „esőmeditáció” segít, hogy más színben lásd a világot. Ugyan lehet, hogy most minden szürke, de ez teszi lehetővé azt, hogy hamarosan minden  virágba boruljon. 🙂

endometriózis monday motivator

Szeretettel kívánok Nektek szép hetet!

Árvai Nóra

Hanganyagok, könyvek az endometriózisról ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!