Futás az endometriózis ellen

Sziasztok!

 

Sokan vagytok itt az EndoBlogon, akik szerencsére nem dőltek be a futásról szóló negatív híreszteléseknek, és rendszeresen koptatják a futócipőt, róják a köröket. Most egy olyan rendezvényre szeretném felhívni a figyelmeteket, amekyet az endometriózisra való figyelemfelhívás céljából rendeznek meg idén november 18-án, Párizsban. A táv egy abszolút legyőzhető távolság, 10 km, és egy szép erdős részen keresztül vezet.

Arról, hogy hogyan került az életembe a futás mit jelent számomra, egy régebbi cikkemben már írtam, és rengeteg visszajelzést kaptam tőletek. Ha akkor lemaradtál a cikkről, akkor ITT el tudod utólag is olvasni. A mostani futóesemény Franciaországban különleges lesz számomra, hiszen az endometriózis elleni figyelemfelhívás a célja, az esemény arca a hazánkban is ismert és szeretett Imany, Dont be so shy című slágerét biztosan te is hallottad már, bár mondjuk nálam a You will never know a favorit.

A franciák egy kicsit komolyabban veszik a verseny előtti orvosi kivizsgálást, ők nem szeretnének a rendezvényen összeeső emberkéket újraéleszteni, mint az történt tegnap a Budapest Maratonon. A jelentkezéshez közelmúltbeli orvosi igazolást kell csatolni, ráadásul semmilyen más nyelven nem fogadják el az igazolást, csak franciául. Emiatt egy kicsit macerás a jelentkezés, a saját háziorvosom nekem például nem tudott idegen nyelvű igazolást kiállítani, én pedig nem akartam a hivatalos fordítóirodával húzni az időt, szóval inkább elmentem egy olyan háziorvoshoz, aki az itteni francia állampolgárokra figyel. Gondoltam, odamegyek, és jó magyar módra ha mondom, hogy én gyakran futok és nincs panaszom, akkor megkapom a papírt a kezembe és mehetek isten hírével, de nem, alaposan kivizsgáltak, anamnézis, tüdő meghallgatása, hasnyomkodás, testsúlymérés, vércukorszint-mérés, teljes vérkép, ekg… t

Természetesen táplálkozási tanácsokat is kaptam, amikor kiderült hogy vegán vagyok, ráadásul komolyan sportolok, rögtön előrvetítették nekem a súlyos vas- és B6-, B12- vitaminhiányt, vérszegénységet…nagyot nézett a doktornő, amikor egyetlen csillagot sem látott, és végül semmibe sem tudott belekötni:-D

Szóval, jelentkezz időben, mert szükséged lesz az igazolásra, repülőjegy foglalásra, és ha nem akarsz a verseny napján hajnalok hajnalán utazni, egy éjszaka szállást is érdemes intézned Párizsban november 17-re. Nem javaslom a 18-i utazást, egyrészt mert a legkorábbi gép is 6 körül indul, a verseny 10 órakor kezdődik, a géped késhet, a csomagodra várni kell, ha nem beszéled a nyelvet a rajtcsomag felvétele és az adminisztráció is több időt vehet igénybe a megszokottnál, így nem érdemes kicentizni az érkezést. Jobb, ha kipihenten és stresszmentesen indulsz neki a 10 kilométernek, nem fáradtan és idegbajosan.

Soha nem csináltam még ilyet, hogy egy futóverseny miatt külföldre utaztam volna és bevállaltam volna ezt a kis macerát, de az endometriózis elleni küzdelem annyira a szívügyem, hogy nem volt kérdés, ott a helyem november 18-án Párizsban. Tarts velünk te is, képviseljük együtt kis hazánkat! Ha segítségre van szükséged a francia nyelvű nevezésben, bátran szólj!

Ha pedig most nem fér bele, hogy velünk tarts bármilyen oknál fogva, akkor fejezd kis a szolidaritásodat néhány biztato szóval az EndoBlogosoknak a Facebook oldalunkon a verseny napján. A versenykiírást ITT találod, ENDORUN. Köszönjük!:)

Bejelentkezés konzultációra ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!