Teanaptár

Januári tea: a januárt a csillogó karácsonyi fények és illatok után sokszor hidegnek, szürkének és hosszúnak érezzük. Ilyenkor illatos, melengető fűszerekkel visszacsempészhetjük néhány percre az ünnepi hangulatot, ezért januári találkozónkra rooibos teát választottam nektek  fahéjjal, gyömbérrel és egy csipet naranccsal. A gyömbér kiváló női fűszer, gyulladáscsökkentő hatása mellett alhasi fájdalmak ellen is hatékony.

Februári tea: egy csésze nyugalom. Citromfüvet választottam egy csipet levendulával és hárs virággal. A citromfű és levendula tea a legjobb nyugtató a világon, kellemesen ellazít, oldja a feszültséget és a belső nyugtalanságot, a hárs pedig amellett, hogy a torok óvója a téli hónapokban, kellemes, mézre emlékeztető édeskés ízt ad a teának.

Márciusi tea: tavasszal, és különösen húsvét előtt ki ne gondolna a böjtre, a méregtelenítésre, vagy a tisztítókúrára? Ezért márciusi teának egy tisztító-méregtelenítő teakeveréket választottam: zöld tea thai citromfűvel, gyömbérrel és mentával.

Áprilisi tea: ki nem érzett még tavaszi fáradságot? Néha teljesen le tud dönteni, amikor inkább már energikusnak és fittnek kellene éreznünk magunkat, hiszen tavasz van! Ilyenkor hívom segítségül a magas C-vitamin és antioxidáns tartalmú, immunerősítő teáimat, ebben a hónapban nektek is ilyet hozok: bio rooibos teát csipkebogyóval és hibiszkusszal.

Májusi tea: az első nyári napsugarak cirógatása után vágyunk a gyümölcsökre, ezért májusban egy igazi élénkítő, frissítő gyümölcsös teát hozok nektek: fekete teát sok-sok piros ribizlivel és egy csipetnyi thai citromfűvel, hogy még frissítőbb legyen.

Júniusi tea: ki ne gondolna a nyaralásra a nyár első hónapján? Ezt a hangulatot idézi a málna mojito névre hallgató teakeverékem, amit nektek is elhozok: zöld tea málnával és egy csipet mentával. Üdítő, illatos és rögtön jókedvre derít.

Köszönjük a cikket Varga Mariannak, a Tea-Angyalunknak:-)

Árvai Nóra

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!