Endometriózis és édességek?

 Egy régebbi blogbejegyzésemhez kapcsolódva- amelyben a nyírfacukor endometriózis diétában betöltött szerepéről írtam-szeretnék néhány rövid kiegészítéssel élni,( https://endoblog.hu/endometriozis-blog/edes-elet-endosan-is). Nemrégiben ugyanis olyan finomságokkal találkoztam a bioboltban, aminek nagyon megörültem. Amellett, hogy viszonylag szigorú kereteket tartok a táplálkozásomban, imádok enni, és bizony szeretek nassolni is. Folyamatosan keresem-kutatom az egészséges megoldásokat, amelyekkel bűntudat nélkül hódolhatok a gasztronómiai élvezeteknek.

A Velencei tó partján egy eldugott kis bioboltban találkoztam először a zacskós kiszerelésben kapható, kétféle ízesítésű rizsgolyóval, amelyeket az összetevők leellenőrzése után azonnal kipróbáltam. Kedvencem a sima fahéjjal megszúrt golyócska, de nagyon ízletes a kicsit az étcsokoládé ízéhez hasonlatos karobporral meghintett rizsgolyó is.

Mindkét terméket nyírfacukorral édesítették, és bio minősítést kaptak. Sajnos ennek megfelelően meglehetősen borsos áron mérik a kis zacskónyi finomságokat, de gondolom, ez azért valamennyire boltfüggő is. Nemcsak nekem, de  a kisfiamnak is nagyon ízlik ez a csemege.

Szóval ha éppen egy kis édességre vágytok de nincs időtök6kedvetek összeütni semmit, arra is van megoldás!

Ha Nektek van bármilyen egészséges – vagy legalábbis nem egészségtelen- desszert ötletetek, örömmel veszem, ha elkülditek a contact@endoblog.hu-ra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!